avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CAPITAL SOCIAL VARSAT IN CASIERIA UNITATII LA ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CAPITAL SOCIAL VARSAT IN CASIERIA UNITATII LA INFIINTARE

Buna ziua,

La infiintarea unei societati comerciale se poate varsa capitalul social in casieria unitatii? Exista vre-o restrictie in acest sens?


Cu stima,
Ionita Florin
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 21:01, 8 Iunie 2011
Din cate stiu eu, nicaieri in lege nu este specificat ca, capitalul social se depune intr-un cont bancar. Si mergand cu rationamentul mai departe, asa cum societatea inca ne-infiintata poate deschide cont bancar, asa exista posibilitatea si de a infiinta ”casa”. Depunerea se poate face in casieria unitatii pe baza unei note contabile si a unei dispozitii de casierie, semnata si stampilata de catre un expert contabil.

Am deschis discutia tocmai pentru a incerca sa ajungem la un consens, intre ceea ce solicita legea si ceea ce solicita ONRC-ul!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
CLASOR CONSULT, Consilier juridic
expertul contabil face nota si semneaza dispozitia incasare catre casierie, in ce calitate?... normal, legal, trebuie/ar trebui emisa si chitanta!
cu cine face expertul contract sa presteze acest serviciu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont bancar capital social Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! În cazul infintarii unui SRL la care se stabileste un capital social de 200 lei acesta se depune (se varsa) in contul curent deschis la o banca si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare capital social la infiintare IRR IRR La infiintarea unei societati, am depus la banca capitalul social de 200 RON si am platit 15 RON comision bancar pentru depunere capital social. Prin urmare, ... (vezi toată discuția)