avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare

Buna ziua!

Va rog sa-mi spuneti cum se poate obtine o procura-imputernicire,prin care sa pot efectua tranzactii,vanzari-cumparari si alte operatiuni in numele si in locul tatalui meu care este grav bolnav,nedeplasabil si cam cat ar costa un astfel de act?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 17:08, 8 Iunie 2011
Contactati un notar public, care va va intocmi o procura speciala, ce va fi in mod obligatoriu semnata de tatal dvs.
Potrivit legii, notarul se poate deplasa la locul unde se afla bolnavul nedeplasabil , in vederea parcurgerii procedurii notariale.
Onorariul pentru o astfel de lucrare este stabilit pentru fiecare notar, prin urmare il veti putea afla direct de la acesta.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
MIHAELA MOCENCO-KAMBERIAN, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:

Se va da in fata:Notarului,a secretarului de la Primarie,sau la avocat!

GRESIT!!! #-o Procura se va intocmi NUMAI LA NOTARUL PUBLIC (in cazul de fata, se va solicita deplasarea notarului la locul unde se afla persoana nedeplasabila, pentru a obtine semnatura acestuia) si va trebui sa cuprinda detaliat datele de identificare ale imobilelor pentru care doriti sa efectuati acele operatiuni (mai ales fiind vorba si de vanzare, sunt procuri speciale pentru astfel de operatiuni). Daca doriti sa fiti mandatat pentru mai multe operatiuni diferite, este posibil sa fie necesare mai multe procuri, notarul public va poate oferi solutia cea mai buna. Modelul de mai sus este irelevant, impozitele si facturile se pot plati fara procura (sau o fi buna in comuna respectiva.....).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura administrativa as dori sa știu dacă cu o procura obținută ... cristika cristika Procura administrativa As dorii sa știu dacă cu o procura obținută de la un cabinet notarial as putea sa fiu împuternicit de al reprezenta pe tatăl meu, ... (vezi toată discuția)
Împuternicire notariala. buna ziua, mă aflu într-o situație deosebită. am nevoie de ... NicoletaBirligea NicoletaBirligea Buna ziua, Mă aflu într-o situație deosebită. Am nevoie de o împuternicire notariala. Problema e că mandantul nu se poate deplasa la notar. Se află ... (vezi toată discuția)
Pamant vandut fara act de vanzare-cumparare gbaii gbaii Buna ziua, Ma adresez dvs., in speranta ca ma puteti ajuta cu un raspuns. Am aflat de aceasta problema recent si incerc sa o rezolv. In anul 2007, tatal ... (vezi toată discuția)