avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partajul si testamentul!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partajul si testamentul!

Buna ziua,

Am si eu o intrebare la care am incercat sa ii caut un raspuns, dar inca sunt nelamurit. Mama urmeaza sa divorteze de cel de-al doilea sot (care nu este si tatal meu). Automat va aparea si problema partajului. Imobilul in care ea locuieste (impreuna cu fratele meu ce are proobleme de sanatate, atat fizice cat si psihice), l-a cumparat inainte de aceasta casatorie.
Din cate am inteles acest imobil nu ar intra la partaj, fiind un bun propriu....dar care este cel mai bun act ce mi-l poate face pt. a nu putea fi atacat: nici de tatal meu natural, nici de tatal meu vitreg, nici de copii tatalui meu vitreg din nainte de casatorie.
Mama mi-a facut testament dar nu stim daca este cel mai sigur act.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 11:25, 8 Iunie 2011
act de vanzare-cumparare
Daca apuca sa divorteze, mostenitori sunteti dvs. si fratele cu probleme.
Daca decedeaza inainte sa divorteze, mostenitor va fi si sotul supravietuitor.

De aceea si eu recomand acum un contract de vanzare-cumparare, eventual sa isi retina dreptul de abitatie, pt ea si fratele cu probleme, sa fie siguri ca nu ii dati afara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept viager de habitatie aaalinaaa aaalinaaa buna ziua, problema mea este urmatoarea: Am dobandit inaintea casatoriei in imobil,acum m-am casatorit,eu am o fetita din prima casatorie iar sotul meu un ... (vezi toată discuția)
Succesiune labuta labuta Mama are casa cumparat de tatal ei.Sa castorit de doua ori avand din fiecare csnicie cate un copil.La decesul tatalui meu vitreg, vin si eu la mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa decesul tatalui Pettria Pettria Buna ziua, Tata s-a recasatorit in anul 2002,dupa divortul de mama mea naturala. Tata decedeaza in anul 2015,iar patrimoniul ramas este ... (vezi toată discuția)