avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme de asociaþii de oproprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme de asociaþii de oproprietari

suprafaţa utilă a apartamentului meu este de 61,4 mp iar eu plătesc pentru salarii suma de 14 lei iar pentru consum utilităţi plătesc suma de 15 lei , în condiţiile în care administratorul instalat de un grup de proprietari mafioţi nu îndeplineşte atribuţiile înşirate din legea nr.230/2007 ci doar încasează-în două ore /săptămână nu /zi cât scrie în contract - sumele pe care ni le afişează pe listele de plată şi ne obligă să le plătim orbeşte fără a ni se da explicaţii aşa cum prevede legea asociaţiilor.În asociaţie sunt doar 40 apartamente. Este normal să fie plătit cu 14lei/apartament doar să încaseze banii de la 40 proprietari şi să repartizeze două facturi (una pentru apă, canal şi gunoi , cealaltă pentru iluminat casa scărilor)
Sa vedeti in Bucuresti, in zona centrala....salarii de 2000 lei pentru o singura scara de bloc cu proprietari care nu provoaca probleme. Cand si cand cate unul uituc mai uita sa plateasca..... :)
sa vedeti la Alba Iulia salariu de administrator 2400 net intr-un cartier de oameni saraci "(tiganime" ii si spune) de O,33 lei/mp.De la 2.5 lei /luna cat plateam inainte de al alege pe actualul administrator am ajuns acum la 18 lei.Bravo lui,a stabilit sedinta Adunare generala intr-o zi caniculara de nu puteai iesi din casa de zapuseala .Am platit si ca sa-si cumpere calculator performant si imprimanta.

Asa este. Bravo lui, baiat destept, si calare si pe jos.. Si calare merge bine si pe jos merge frumos.
Domnule, dar nici 2,5 lei pe luna / ap. nu se poate, ca-i bataie de joc. 18,00 lei/ap./luna este un scor absolut rezonabil. Faza este ca aveti parte de un om care a stiut sa-si vanda corect munca.
Daca vreti sa auziti ceva mai, mai, apoi la IS sunt firme care percep 0,50 lei / mp.suprafata utila. Ce inseamna asta? Ca la un ap. mediu, cum ati zis dvs., deci o suprafata de 55 mp, cheltuiala salariala ar fi de 27,5 lei si chiar asa este. In aceasta cheltuiala intra absolut tot ce-si doreste o as. prop., adica: administrator, director firma cu toate alea - secretara, financiar-contabilitate, resurse umane, ateliere de tot felul, femei de serviciu, juridic, plus cheltuielile administrative de rigoare, telefoane, fax-uri, auto pentru deplasari + numeroasele taxe la stat privind cheltuielile de personal, etc., etc. Parca nu ar fi prea mult, ce ziceti?
Este mult?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de asociaþii de proprietari luciana vasilica luciana vasilica Există o legislaţie privitor la salarizarea administratorului condominului în funcţie de anumite criterii logice? (vezi toată discuția)
Facturare gaz metan ramonagui08 ramonagui08 [b]Intrebarea mea face referire la modul de facturare a consumului de gaz metan pe nr de persoane, in mod egal, fara exceptie in conditiile in care eu ... (vezi toată discuția)
Este legal ? mezzo 61 mezzo 61 de o perioada aprox 6 luni , platim intretinerea si o suma pentru fondul de reparatii .inca de la inceput presedinta si administratora - este o echipa nou ... (vezi toată discuția)