avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notarii se contrazic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notarii se contrazic

Parintii mei vor sa-mi instraineze o garsoniera dat fiind faptul ca tata mai are un copil din alta casatorie si nu vrea ca acesta sa vina la succesiune. Am facut cadastru si intabularea imobilului si..am ajuns la notari. Acestia dau din colt in colt: ba ca ar fi mai bun un contract de vanzare-cumparare, ba un contract de donatie, ba de intretinere , ba un contract de vanzare fara pret(??)
Cert este ca se contrazic unii pe altii, preturile difera si ele foarte mult (si oricum sunt foarte mari).
Intrebare: care este actul prin care sa pot dobandi proprietatea la un pret cat mai mic?(act care sa fie inatacabil de catre sora vitrega).
Rog raspuns. Mi se pare inadmisibil ca in ziua de azi , cand un parinte doreste sa transfere un bun propriului copil sa aiba asemenea probleme de natura juridica(si pe deasupra la niste preturi atat de mari).
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:27, 23 Iulie 2008
Foarte interesante opinii. Notarii se contrazic dar mai nou va ca se contrazic si consilierii juridici cu avocatii pe site. Pana la urma nu se poate ajunge la un consens in aceasta privinta? Eu din ce am mai discutat tind catre un contract de vanzare-cumparare su clauza de intretinere. De ce? 1. Ideea de pret ce e greu a fi contestata. 2. Ideea de intretinere ce vine sa intareasca calitatea actului. Dar inca ma mai gandesc...
Cu cine ați discutat, stimate domn? Pentru că un adevărat jurist nu ar putea să vă dea o astfel de variantă: contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreţinere, deoarece acest contract nu există!
Ori este vânzare, ori este întreţinere. Dacă aţi fi citit atent cle scrise mai sus de mine şi dacă aţi avea un pic de răbdare să studiaţi un pic o carte de contracte civile, aţi observa că una este vânzarea, alta este întreţinerea.
Contractul la care v-aţi gândit este o struţo-cămilă...ce este mai grav este că există încă notari care nu fac diferenţa între cele două contracte, deşi ar trebui să ştie pentru că la şcoală, fiecare student de drept a învăţat ce asemănări şi ce deosebiri majore sunt între cele două tipuri de contracte care nu pot fi confundate. Iar dacă dv. sunteţi convins că această struţo-cămilă vă satisface interesele, atunci de ce ne mai întrebaţi pe noi, umilii avocaţi? ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere LOREDANITA LOREDANITA Buna seara, Parintii mei doresc sa imi faca un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pentru imobilul in care acestia locuiesc. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Contract ....................(intrebarea este de care?) cristina1980 cristina1980 Am si eu o speta pentru care as dori cateva sfaturi. \\\"Tatal meu, care este despartit de mama mea din 2001, a mostenit anul acesta un apartament. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Act vinzare cumparare catre unul din cei trei copii viorelsavu viorelsavu avem trei copiii,si vrem sa gasim o posibilitate prin care sa lasam mostenire imobilul in care locuim,proprietate personala doar unui singur copil fara ... (vezi toată discuția)