avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca administrator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca administrator

Buna ziua !

Sunt administrator si unic asociat la o firma de transport.
Am voie de imi fac angajare pe post de manager si numire pe coordonator de transport?
Contabila mea spunea ca fiind administrator si asociat unic am voie sa imi fac contract cu CAS-ul si pensiile, iar carte de munca nu.
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 16:59, 8 Iunie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Puteti sa ramaneti in firma ca administrator fara retribuire si fara contract de munca, pentru ca sunteti trecut in actele constitutive ale firmei, dar puteti sa va faceti si un contract pe unul din posturile pe care le doriti si care se incadreaza cat de cat in activitatea firmei.
Daca nu doriti contract de munca in firma, puteti merge direct la casa de pensii si faceti acolo contract(suma minima lunara de plata 222lei) si la casa de sanatate(suma minima de plata 37 lei).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dati va afara contabila spuneti sa citesca legea 31/90 si oricum adinistratorul raspunde nu contabila pentru ca nu are pregatire juridica si nici experienta.Nu se compara studiile superioare cu un banal curs de contabilitate primara sau resurse umane, calitate profesionala zero si multe amenzi de platit, riscul apartine administratorilor sau angajatorilor.

Legea nr. 31/1990
Art. 1961. - (1) În cazul societăţilor cu răspundere limitată cu asociat unic, acesta va exercita atribuţiile adunării generale a asociaţilor societăţii.
(2) Asociatul unic va consemna de îndată, în scris, orice decizie adoptată în conformitate cu alin. (1).
(3) Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societăţii cu răspundere limitată al cărui asociat unic este
Art. 13. - (1) În cazul în care, într-o societate cu răspundere limitată, părţile sociale sunt ale unei singure persoane, aceasta, în calitate de asociat unic, are drepturile şi obligaţiile ce revin, potrivit prezentei legi, adunării generale a asociaţilor.
(2) Dacă asociatul unic este administrator, îi revin şi obligaţiile prevăzute de lege pentru această calitate.

Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
ovidiu7676, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic si angajat yorgos yorgos Am infiintat recent o firma de servicii de protectia muncii la care sunt asociat unic si administrator. Am intocmit dosarul pentru abilitare si l-am depus la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire! stanceni stanceni Poate sa-mi spuna si mie cineva daca pana la urma urmelor, cu toate modificarile Legii31/1990 este posibil ca asociatul unic/administratorul sa fie salariat ... (vezi toată discuția)
I.i. contract de munca poolmat poolmat se zice ca posesorul I.I.-ului nu poate avea contract de munca ,insa ,el platind la fondul de pensii ,somaj si sanatate ,nu inseamna tot un contract de munca ? ... (vezi toată discuția)