avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in monede si alte valori (282 CP)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in monede si alte valori (282 CP)

In descrierea elementului material al laturii obiective al infractiunii de Fals in monede si alte valori voi mentiona si elementele laturii obiective ale agravantei respectiv detinerea in scopul punerii in circulatie precum si punerea in circulatie sau doar falsificarea propriu-zisa.?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 17:51, 8 Iunie 2011
La elementul material trebuie mentionata actiunea de falsificare propriu-zisa prin contrafacere si alterare de la alin.1 cat si actiunea de punere in circulatie prin introducerea valorilor in circuitul economico-financiar-monetar si actiunea de detinere in vederea punerii in circulatie prin primire si pastrare (alin 2).
Atentie insa, alin 2 nu este agravanta, este doar varianta asimilata, variantele agravante sunt numai cele de la alin 3, daca s-a cauzat o paguba importanta sau daca s-ar fi putut cauza o astfel de paguba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiect material la infractiunile de fals georgianagheorghita georgianagheorghita Cine ma poate ajuta si pe mine in legatura cu obiectul material la infractiunile de fals?? Am gasit tot felul de variante si nu stiu ce sa mai cred. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Art.290 ContSters126274 ContSters126274 Va rog sa-mi spuneti care sunt elementele constitutive ale infractiunii din art.290cpp. In cazul in care documentul modificat nu s-a folosit, mai este o ... (vezi toată discuția)
Mita cu bani falsi CorneliaTurcu CorneliaTurcu Stie cineva daca exista infractiunea de dare de mita, daca banii oferiti sunt falsi? Multumesc (vezi toată discuția)