avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Problema Cu un accident de masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Problema Cu un accident de masina

Buna ziua!

Am si eu o problema si vreau sa stiu ce pot sa fac in acest caz daca se poate sa ma ajute cineva. Lucrez la o firma si acuma aproximativ o luna de zile ma trimis seful cu masina lui personala sa duc ceva intr-un sat in alt judet.Am ajuns acolo am rezolvat ceea ce trebuia sa fac si la intoarcere la iesirea din acel sat din cauza pietrisului de pe drum am derapat si am ajuns cu masina in sant.Masina a fost reparata pe asigurarea casco. Problema este ca acum dupa ce am platit din banii mei mai exact mi-au fost imputati din salar toate cheltuielile pentru aducerea masinii la un service auto pentru a fi reparata, respectiva persoana imi cere sa platesc contravaloarea asigurarii daca nu ma da in judecata. Nu am mai fost pus niciodata in aceasta situatie. Vreau sa stiu ce sanse sunt sa pierd procesul in cazul in care se ajunge la asa ceva ? Mentionez ca pe adresa oficiala de la politie pe care a ceruto firma de asigurari este precizat factul ca accidentul sa produs din cauza pietrisului de pe carosabil.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:48, 21 Iulie 2008
De regula, in contractele de asigurare CASCO sunt incluse si cele privind transportul vehiculului pana la service, dar inteleg ca deja dvs., in calitate de cond. auto ati suportat deja acest cost.
Acum, spuneti ca proprietarul masinii va solicita contravaloarea asigurarii: sa inteleg ca va cere ca sa ii mai dati inca o data banii pe care i-a primit de la firma de asigurari pentru repararea masinii sau e vorba de alte costuri? Pentru ca aceasta prima cerinta este nelegala, nimeni nu poate incasa de doua ori contravaloarea unei pagube produse unui bun.
Puteti merge la asigurari pentru a cere cateva informatii cu privire la dosarul de dauna instrumentat, sa aflati ce suma a fost virata in service-ul care a efectuat reparatia si daca au fost nemultumiri din partea proprietarului.

In opinia mea, seful nu are de loc dreptate si vrea sa incaseze niste bani necuveniti. Lasati-l sa va dea in judecata ( desi nu cred ca o va face).
nu e vb de dauna ... dauna este de 150 de mil pentru ca de repararea masinii m-am ocupat eu. imi cere suma care a platit`o el drept prima de asigurare mai exact 727 de euro. Pentru ca, sustine el a platit`o pentru vina mea.Ideea e ca eu am indeplinit o sarcina de servici am dovada ca eram acolo pentru a rezolva probleme de servici si nu e vina mea ca drumul era de asa natura.
Syfer98 a scris:

nu e vb de dauna ... dauna este de 150 de mil pentru ca de repararea masinii m-am ocupat eu. imi cere suma care a platit`o el drept prima de asigurare mai exact 727 de euro. Pentru ca, sustine el a platit`o pentru vina mea.Ideea e ca eu am indeplinit o sarcina de servici am dovada ca eram acolo pentru a rezolva probleme de servici si nu e vina mea ca drumul era de asa natura.

Este o pretentie aberanta. Doreste sa castige niste bani invocand un motiv pueril. Lasati-l sa va dea in judecata. O sa rada si curcile de el.
Numai bine.
Ing. dipl. Ioan Ciobanu - expert tehnic auto

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme recuperare dauna.la unii dauna totala la ceilalti nu claus10 claus10 In urma cu 1 luna si jum a avut un eveniment auto.Cineva a intrat in intersectie pe rosu si m-a lovit din lateral.Tipu era asigurat la Omniasig.Am deschis ... (vezi toată discuția)
Am ajuns in șanț cu mașina,drum cu zăpada,primăria a dormit smn smn Astăzi am derapat cu.masina Intr o curbă, am ajuns în gardul unei case, mașina e dauna totala.Primaria nu a curățat nici o stradă,de la Poliție am sa ... (vezi toată discuția)
Dauna casco alexandru123456 alexandru123456 Buna ziua As dori sa ma indrumati intr-o situatie legata de un dosar de daune auto. Acum 2 luni si jumatate am acrosat datorita carosabilulului inghetat un ... (vezi toată discuția)