avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Problema urgenta cu un accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Problema urgenta cu un accident rutier

buna seara ..imi pare rau daca deranjez dar m`am lovit de o problema a carui rezultat nu il stiu..sa va explic mai detaliat. zilele trecute am avut un accident rutier din care am iesit inculpat. in masina aveam doi pasageri , iar unul dintre ei s`a ales cu o fractura la picior, 3 zile spitalizare si 60 de tratament acasa. a 3-a zi a externat-o. intrebarea mea este urmatoarea...daca imi face plangere la politie si dosarul inainteaza la judecatorie ce mi se poate intampla?..pana acum nu a facut plangere dar asa ma ameninta in cazul in care nu ii platesc o suma de bani (mare, zic eu) in valoare de 5000 ron..eu nu am de unde sa ii dau acesti bani pt ca eu sunt sofer si iau lunar 600 lei. daca m-ati putea ajuta v-as fi foarte recunoscator..mi-ar folosi un sfat de la cineva experimentat, ce ar trebui sa spun si sa fac? mentionez ca nu am cazier , e la prima abatere , am fost la spital si am facut testul de alcoolemie sange si urina si a iesit 0 multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
blackang3l24, utilizator
Cel mai recent răspuns: laur007 , utilizator 19:02, 12 Iunie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Interventie moderator

@arturvutcovici

Va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive (pct. 1.3 din Regulamentul de postare). Voi sterge urmatoarele mesaje consecutive, indiferent de continutul lor.

Multumesc!

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna ziua, multumesc pentru postare si mesaj. In cazul meu victima a fost despagubita de RCA-ul meu cu o suma undeva pe la 8000 de ron, iar victima ar fi cerut undeva pe la 7000 de euro. Treaba este ca asigurarea ia dat banii abia dupa 1 an si ceva (au tergiversat cat au putut plata daunei) in urma unor negocieri cu avocatul victimei, si nu ii dadeau nici un ban daca victima nu introducea actiune penala impotriva mea sau cel putin nu cuantumul final.
Victima dupa ce a luat banii de la asigurare a cerut si de la mine 2700 de ron (bani in care el a spus ca intra plata avocatului lui si niste haine care au fost distruse in accident), dar ce i-am dat eu au fost cumva sub forma neoficiala, eu am facut cu el un act la notar prin care el renunta la plangere si la toate pretentiile penale cat si civile; in actul notarial nu apare nicaieri vre-o suma. Si m-a amenintat verbal ca daca nu-i dau banii astia el nu isi retrage plangerea si chiar daca a fost el despagubit de asiguratorul meu ramane fapta mea penala de vatamare corporala din culpa si eu riscam o condamnare si anularea permisului.
Cat despre cheltuielile de judecata: am facut si eu o sesizare catre instanta sa plateasca asiguratorul cheltuielile mele de judecata si suma cu care s-au constituit spitalele parte civila dar....mi-au venit tot mie de plata, 500 ron cheltuieli de judecata, respectiv 630 de ron cheltuieli la serviciul de ambulanta si spitalul de urgenta.Imi pare rau daca cumva am dat un sfat eronat, dar din punctul meu de vedere.....decat sa se ajunga la cine stie ce procese, mai bine ii da 2-3000 de lei victimei sa evite peirdere de timp si de bani, iar la sfarsit ar putea ramane si fara permis.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima musatilie musatilie Buna dimineata. Fratele meu a fost de curand implicat intr-un accident rutier. mai exact pe 23 decembrie. Se afla pe scuter fiind angajat ca si curier livrari ... (vezi toată discuția)
-ce acopera rca in caz de accident? cristi_afrim cristi_afrim - am avut joi 08/09/2011 un accident cu baiatul ,din accident a rezultat ca nefiind vinovat,( dar ca de obicei cei nevinovati au de suferit mai mult ),are un ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa ContSters308495 ContSters308495 am lovit o persoana care tranversa prin loc nepermis, nu aveam viteza nici alcoolemie, dar de la spital a zis ca are fractura la coloana 30 zile ingrijiri. ... (vezi toată discuția)