avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatoria minorului in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatoria minorului in strainatate

Buna ziua. As dori sa aflu niste informatii foarte importante pentru mine. Am cautat pe mai multe site-uri si nu m-am lamurit. Locuiesc in Marea Britanie si vreau sa imi aduc copilul sa locuiasca cu mine. Copilul este minor iar tatal ei este decedat. Doresc sa specific faptul ca noi am trait in CONCUBINAJ. Stiu ca pentru a calatori cu copilul am nevoie de certificatul de deces al tatalui in original. Dar certificatul de deces se afla in posesia mamei tatalui copilului si nu doreste sa mi-l dea. Exista o alta alternativa? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters196669 , utilizator 13:19, 10 Iunie 2011
@Havera
Copilul nu are nevoie si de act de calatorie? In cazul acesa cine ii intocmeste minorului pasaportul?
Pasaportul pentru un minor este valabil 3 ani .Pentru acest act trebuie sa se prezinte parintele care detine custodia minorului.
Intrucat doamna nu a spus ca ar fi nevoie si de pasaport pentru fetita, am presupus ca deja are si nu am lungit mesajul cu informatii inutile. Daca nu are, sa spuna si se completeaza :)
Poate imputernici pe cineva inclusiv pentru depunerea actelor fetitei in vederea eliberarii pasaportului individual.
Aici nu e cazul de custodie... Nici nu exista acest termen in legislatia romana decat pentru obiecte sau bunuri. Cand este vorba despre copii se foloseste expresia ''incredintare spre crestere si educare.''
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
ContSters196669, utilizator
Eu cand am sunat la pasapoarte sa ma interesez pt pasaportul fiicei mele , domnul ofiter m-a intrebat destul de clar : cine detine custodia minorului.Cui ii este incredintat spre crestere si educare?
Deci a folosit ambii termeni.Acum daca un ofiter a gresit , nu e vina mea.Dansul cunoaste sau ar trebui sa cunoasca cu siguranta acesti termeni mai bine decat mine.
Suntem :offtopic: dar daca cititi discutia aceasta veti intelege in mod sigur diferenta si dvs. va veti exprima corect:

www.avocatnet.ro/content/for...

:vishenka:
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
ContSters196669, utilizator
Multumesc frumos pentru informatiile uitile pe care le-am primit dar mai am nevoie de o lamurire: trebuie sa obtin vreun ordin judecatoresc de incredintare ,educare si crestere?

Alte discuții în legătură

Imputernicire pentru calatorie minor din anglia spre romania milimilagros milimilagros As dori sa stiu daca pot parasi Anglia cu un minor, in conditiile in care am venit aici acum 4 luni pe baza unei procuri facute la notariat , semnata de tatal ... (vezi toată discuția)
Poate fi adus de bunici un copil cu pașaport britanic din românia în uk fără procura de la părinți? Silvia.M Silvia.M Bună ziua. Poate fi adus un copil de 2 ani, cu pașaport britanic, însoțit de bunici, dar fără procura, din România în Anglia? Sau se poate face o ... (vezi toată discuția)
Hotararea de divort in anglia lauragabriela2004 lauragabriela2004 Buna ziua! Ma numesc Laura.Acum 1 saptamana am primit hotararea de divort-eu casatorindu-ma aici in Anglia si tot aici am rezolvat cu divortul. As vrea sa ... (vezi toată discuția)