avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestarea deciziei de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestarea deciziei de concediere

In data de 08 iunie 2011 mi-a fost comunicata in forma legala decizia de concediere incepand cu data de 08 iulie 2011. Deoarece consider ca aceasta nu este justa doresc sa contest in instanta aceasta decizie dar nu am banii necesari pt a plati un avocat.
- Pot depune singur o actiune in contestare in instanta ?
-Cam la ce valoare se pot ridica cheltuielile de judecata pe care trebuie sa le achit?
Va multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Ana_Pentalog , utilizator 10:24, 14 Iunie 2011
Da, va pot fi imputate anumite cheltuieli de judecata (cel mai des se imputa deplasarile juristului, copii xerox, martori, expertize daca este cazul).
dreptaciul a scris:

Daca societatea la care inca lucrez are compartiment juridic ,iar eu pierd procesul,imi pot fi imputate cheltuieli de judecata/?

Textul art. 274 din Codul de procedură civilă, instituie prezumţia de culpă procesuală a celui ce cade în pretenţii, pentru că dacă debitorul din raportul juridic ce face obiectul judecăţii şi-ar fi respectat obligaţia, creditorul obligaţiei nu ar fi trebuit să suporte sarcinile pecuniare ale unui proces.
Conform art. 272 Codul Muncii (Legea 53/2003)

Sarcina probei in conflictele de munca revine angajatorului, acesta fiind obligat sa depuna dovezile in apararea sa pana la prima zi de infatisare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare remuneratie canamaria canamaria Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema legata de salariile neplatite la timp. Mentionez ca doresc sa ajung in instanta pentru ca, oricat as incerca sa ... (vezi toată discuția)
Urgent madalina85 madalina85 Buna ziua, m-am prezentat la tribunal in vederea solutionarii unui conflict de munca ca urmare a unei concedieri colective.La tribunal mi s-a spus ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa de timbru VOVA6 VOVA6 Va rog frumos sa-mi spuneti , in cazul in care nu am nici un venit , sunt scutit de la plata taxei de timbru la valoare in partaj judiciar ? Pot face dovada . ... (vezi toată discuția)