avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum aflu ce solutie s-a pronuntat intr-un dosar?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum aflu ce solutie s-a pronuntat intr-un dosar?

Am avut un termen in data de 22.03.2011 si inca nu am primit pronuntarea instantei. Instanta nu este din acelasi oras.
Ce cerere trebuie sa intocmesc, o pot trimite si rin fax la instanta?
Cum se procedeaza?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:28, 14 Iunie 2011
Trebuie sa faceti o cerere, prin care solicitati;
1) un certificat de solutie, care se timbreaza, la Primaria localitatii unde este Judecatoria.
2) Puteti solicita eliberarea hotararii dar, daca nu este redactata motivarea mergeti degeaba. aplicati varianta (1), daca doriti sa cunoastet
Unde gasesc un model de cerere, este vorba de judecatoria timisoara (dosar somatie de plata - datorii neachitate), trebuie sa fac cererea la primaria timisoara?
Pot sa trimit si prin fax?
acst tip de hotarare, somatia de plata, vi se va comunica la adresa indicata fie de dvs., fie de creditor.
Insa, pentru a afla solutia, nu e cazul sa faceti nu stiu ce cereri, ci doar sa verificati portalul instantelor, la instanta unde s-a judecat dosarul cu pricina.

[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2011
Doinita Stingaciu, Avocat
Asta era si intrebarea mea: ultimul termen a fost in 22 martie si nu am primit nimic scris pana acum referitor la solutia data (eu stiu solutia, am consultat portalul).
Intrebam daca se poate intocmi o cerere catre judecatorie, asa incat sa primim hotararea. Se pare ca doar trebuie sa asteptam?!
Cererea se face pentru urgentarea redactarii hotararii si o puteti transmite si prin posta. Fiind somatie de plata , ar fi trebuit sa fie redactata pana acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere urgentare redactare ionutgcalin ionutgcalin Buna ziua si La multi ani...Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un model de urgentare a redactari unei hotarari judecatoresti...astept comunicarea de mai ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie a unei sentinte/decizii, distanta mare intre instanta si parte exuser exuser am urmatoarea situatie: dosar in comercial la judecatorie, obiect pretentii, ni s-a admis actiunea si pe portal scrie ca este irevocabila. cum pot sa o ... (vezi toată discuția)
Cerere in vederea redactarii hotaririi ContSters355039 ContSters355039 Vreas sa fac o cerere in vederea redactarii hotaririi deoarece au trecut 30 de zile . Aceata trb depusa personal sau o pot trimite pe fax ? Este ceva tipizat ... (vezi toată discuția)