avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită investire cu formula executorie a unei ...
Discuție deschisă în Executare silită

investire cu formula executorie a unei sentinte/decizii, distanta mare intre instanta si parte

am urmatoarea situatie:
dosar in comercial la judecatorie, obiect pretentii, ni s-a admis actiunea si pe portal scrie ca este irevocabila.
cum pot sa o investesc, pentru ca stiu ca a trecut ceva vreme de cind sentinta a fost redactata si nu a fost comunicata. sentintele nu se mai comunica? pentru cererea de investire, trebuie sa am sentinta depusa la cerere sau pot doar sa fac referire la numarul de dosar?
la fel s-a intimplat cu alta instanta unde ni s-a respins un dosar si nu ni s-a comunicat sentinta/decizia.

ce se intimpla daca procesul este la citeva sute de km si s-a admis/respins cererea? cum se procedeaza cu investirea sentintei/deciziei?
Cel mai recent răspuns: Marcela Jechian , Consilier juridic 13:22, 20 Ianuarie 2012
obligatoriu, va trebuie hotararea pronuntata, ramasa definitiva si irevocabila, pentru a fi investita cu formula executorie.... Daca nu s-a comunicat, de unde stiti ca s-a redactat?
Nu congteaza distanta, va duceti si o investiti si o si puneti in executare, nu aveti alta solutie
Buna ziua!
1.Hotararile irevocabile nu se comunica potrivit art. 266, alin. 3, in sensul ca nu exista obligatie a instantei pentru comunicare. Asadar, solicitati copie legalizata de pe hotararea irevocabila, necomunicata.
Sunati la Arhiva instantei si intrebati. Puteti transmite prin fax cererea si prezenta in zilele urmatoare pentru ridicare.
2.Pentru investire procedati identic. Transmiteti prin fax sau postal cererea.
de exemplu daca stau in Timisoara si am o sentinta la Brasov sau la Bucuresti, cum fac?
am vazut sentinta (pe e-mail), apare data redactarii, si scrie pe ea ca a fost redactata in 2 exemplare. unul merge la dosar si al doilea exemplar unde merge? exista o mapa cu sentinte la fiecare instanta? un fel de copie de siguranta?

la un dosar avem din martie 2011 pronuntare.
mariscuta a scris:

Sunati la Arhiva instantei si intrebati. Puteti transmite prin fax cererea si prezenta in zilele urmatoare pentru ridicare.
2.Pentru investire procedati identic. Transmiteti prin fax sau postal cererea.


si daca sint la citeva sute de km distanta, cum se procedeaza, trebuie sa ma prezint pina acolo pentru a o ridica, sa depun actiunea pentru investire, sa astept citeva zile, si apoi sa ma duc din nou sa depun actiunea pentru incuviintare iar apoi sa ma duc din nou pentru a o ridica?
Tocmai pentru economie de timp si distanta, v-am recomandat sa transmiteti prin fax sau portal la instanta cererea de eliberare copie legalizata a sentintei. Va deplasati doar pentru ridicare; nu aveti alternativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare ContSters159442 ContSters159442 fostul sot a deschis impotriva mea o actiune in constatare in anul 2012 dintr-o locuinta sociala, procesul s-a incheiat in noiembrie 2012 si i s-a respins lui ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare pneuros pneuros Am facut o somatie de plata care s-a admis , pe urma debitorul a formulat actiune in anulare care sa respins. Intrebarea este : dupa cum inteleg og 5/2001 ... (vezi toată discuția)
Incheiere ? magyari magyari Am intentat un proces la inceputul anului 2008. Am castigat in prima instanta ( Tribunal ), dupa care am avut de asteptat peste 6 luni de la data admiterii ... (vezi toată discuția)