avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare divort perioada '60-'70
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare divort perioada '60-'70

La deschiderea succesiunii de pe urma bunicului meu (care a avut un singur fiu - decedat, al carui singura mostenitoare sunt eu, unica fiica) mi s-a cerut si o hotarare de divort de prima sotie (bunica mea). Eu nici macar nu stiu cu certitudine in ce oras aveau domiciliul la momentul divortului bunicii mei, nici nu stiu anul cu exactitate, am dedus ca ar fi pe la sfarsitul anilor '60.
Prima sotie (bunica mea) a decedat in '87, unicul fiu (tatal meu) a decedat in '83 si cam toate persoanele care i-au cunoscut au decedat.
Bunicul s-a recasatorit in '80 in Bucuresti, la Starea Civila sector 1 si a ramas vaduv in 91, fara copii, el fiind singurul mostenitor al celei de-a doua sotii.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Pot gasi o hotarare de divort la Starea Civila sector 1; a fost necesara pt a doua casatorie? Daca nu, de unde pot incepe cautarile sa dau de urma acestei hotarari de divort?

2. E obligatorie aceasta hotarare de divort la dosar sau se poate face succesiunea si fara? Mentionez ca exista succesiune facuta dupa sotia pt care se cere hotararea de divort, iar succesiunea curenta e dupa un bun dobandit impreuna cu a doua sotie.
Cel mai recent răspuns: Lorenai , utilizator 09:44, 10 Iunie 2011
buna ziua.
puteti incerca la oficiul de stare civila , din orasul respectiv.
sansele sunt minime insa, avand in vedere perioada de timp la care va referiti.
Dupa ceva intrebat in stanga si-n dreapta, am aflat ca intr-adevar, hotararea de divort din casatoria precedenta a fost necesara la dosarul urmatoarei casatorii, si ca urmare am fost la Starea Civila sector 1, unde o doamna amabila m-a tinut 30 minute la usa cu promisiunea ca dupa ce termina "cu eliberarile" (de acte, presupun) merge sa caute dosarul in arhiva. Cand, dupa 30 de minute i-am reamintit de problema mea, mi-a spus ca dosarele nu se mai tin acolo, se trimit la "niste arhive din Bucur-Obor, parca, nu stiu nici eu unde".
Ca urmare, am sunat la Arhivele Nationale, singurul numar pe care l-am putut gasi pe net, si ei m-au informat ca toate dosarele raman la institutiile la care au fost depuse timp de 100 ani.
Unde as putea sa ma interesez mai departe?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare duplicat certificat de deces si casatorie plus hotarare divort necroberry necroberry Buna ziua, Ma pregatesc pentru o goana dupa acte lunga si obositoare si as vrea sa plec la drum pregatita. Problema incepe de la faptul ca intr-un final am ... (vezi toată discuția)
Succesiune Dyana77 Dyana77 Va rog sa ma ajutati in problema care o am.Bunica mea,are doua locuri la un cimitir in oras,locuri pe care le`a platit timp de 20 de ani(lasate,de bunica ... (vezi toată discuția)