avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea cm in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea cm in perioada de proba

Cum considerati desfacerea unui contract de munca pe durata nedet., dar cu o luna de proba, in care, angajatorul , prin notificare scrisa iti desface contractul, inainte de implinirea celor 30 de zile, desigur, nu pentru necorespundere profesionala, nici pentru indisciplina,...ci pentru ca,de exemplu, unui sef nu-i plac ochii tai...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 28 Iulie 2008
in perioada de proba CIM ul poate inceta pt necorespundere profesionala, doar prin notificarea angajatului.
si nu cred k in notificare s-a specificat ”ca nu i plac sefului ochii tai”, desi stiu sigur ca exista si astfel de cazuri.
pt ce s-a hotarat desfacerea cim?
poate ne dati mai multe detalii!
Art.31(4.1) din Codul muncii: "Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate
înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi.″ (adaugat de Legea nr.371/2005).
Deci angajatorul a procedat legal. Eu sunt de parere ca daca angajatorul nu te vrea nu poti sa-l fortezi sa te tina angajat ca, pana la urma, iesi in pierdere.

Daca va referiti la concedierea pentru motive de necorespundere profesională, atunci trebuia respectat art.77 din CCMN pe anii 2007 - 2010 ....;)
Angajatorul poate decide printr-o notificare incetarea c.i.m. in timpul perioadei de proba sau la sfarsitul acesteia, fara a as motiva decizia intr-un fel.
Marianna a spus clar ca nu e vorba de necorespundere profesionala.
Desi parerea mea este ca perioada de proba este tocmai pentru a proba pregatirea profesionala.

Alte discuții în legătură

Somaj dorina78 dorina78 pe 16 april fetita implineste 2ani, am fost la firma unde am lucrat, mi s-a spus ca doua saptamani imi inregistreaza preaviz,si ma ponteaza nu trebuie sa merg ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca atanasoaie atanasoaie O persoana angajata ca sofer (cu contract de munca pe perioada nedeterminata) la o firma ajunge la neantelegeri cu conducerea . I s-a propus trecere pe o alta ... (vezi toată discuția)
Notificare incetare cim cf art 34 alin4 codul muncii ct.madalin ct.madalin Buna seara ! In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care au bunavointa de a ajuta si de a raspunde intrebarilor noastre , ale utilizatorilor acestui ... (vezi toată discuția)