avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea cm in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea cm in perioada de proba

Cum considerati desfacerea unui contract de munca pe durata nedet., dar cu o luna de proba, in care, angajatorul , prin notificare scrisa iti desface contractul, inainte de implinirea celor 30 de zile, desigur, nu pentru necorespundere profesionala, nici pentru indisciplina,...ci pentru ca,de exemplu, unui sef nu-i plac ochii tai...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 28 Iulie 2008
Buna ziua tuturor!
Eu am fost angajata incepand cu data de 14.07.2008;aici se restructureaza departamentul;se desfac mai multe contracte in perioada aceasta de 30 zile;de proba;si eu voi primi o notificare;pe acest motiv;dar totusi se restructureaza un departament intreg;as vrea sa pot folosi celelalte notificari ca probe la dosar,intr-un eventual proces;sa dovedesc ca motivul a fost altul;celor care au contract de peste o luna oare li se acorda drepturi compensatorii?As vrea sa demonstrez in instanta netemeinicia acestei desfaceri unilaterale;motivul nu este cel invocat de angajator;sper sa imi dati si mie un sfat;Am plecat prin demisie(cu preaviz) de la celalalt loc de munca unde indeplineam o functie de conducere;#-o
Pentru Sariel:
1. Notificarea de incetare a CIM in perioada de proba data de una din parti nu trebuie motivata.
2. Daca in CCM este prevazuta o compensatie, in cazul concedierii, banuiesc ca aceasta compensatie este acordata celor cu o anumita vechime in firma. Cum dvs. aveti sub o luna vechime s-ar putea sa nu beneficiati de aceasta compensare si de aceea s-a ales aceasta modalitate de incetare a CIM.
3. Este adevarat ca la art.78 din CCMUNN pe anii 2007-2010 se spune ca in cazul incetarii CIM pentru motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorul va acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi. Nu spune insa nimic despre conditiile de acordare, acestea fiind stipulate in CCM la nivel de unitate.
4. Eu sunt nedumirit de faptul ca ati fost angajata intr-o perioada in care firma era in restructurare si reoganizare. Dar poate ca dvs. nu ati spus tot, ati omis unele amanunte care ma puteau lamuri mai bine.
nikol.ilea a scris:

Contractul individual de munca poate incetain orice moment si se va notifica cealalta parte.
In cazul dvs poate ca a fost mai bine asa, decat sa va "scoata peri albi" mai tarziu. Incercati sa va gasiti un alt loc de munca.


normal, ca-mi caut in alta parte!

Dar stiti ce urmari are acest mod de incetare a contractului de munca?

sa va spun:

- nu-ti da recomandare, care de exemplu ti-o cere expres legea pentru concursurile la stat, in general;
- nu primesti indemnizatie de somaj, deoarece normele de aplicare nu prevad ""expres"" acest caz.

Buna seara,domnule Valeriu ! multumesc mult pentru raspuns;nu am omis nimic;nu stiam ca ei sunt in restructurari;am semnat si o oferta de angajare prealabila contractului de munca, pe 29 iunie;inteleg ca ei au gasit aceasta modalitate;dar consider ca acest articol nu este in concordanta cu realitatea ;in sensul ca eu aveam stipulate in contract anumite obligatii pe care le-am indeplinit;pe cand articolul cu pricina,poate fi interpretat in defavoarea mea;oricum este in defavoarea mea;mi-am lasat un loc de munca pentru a veni aici;tot caut in jurisprudenta si inca nu am gasit nimic;va multumesc inca o data pentru timpul acordat;daca mai gasiti ceva care sa imi fie de folos,va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2008
Sariel, utilizator
Aveti posibilitatea de a contesta in instanta aceasta incetare a c.i.m., in termen de 30 de zile de la data comunicarii notificarii de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dorina78 dorina78 pe 16 april fetita implineste 2ani, am fost la firma unde am lucrat, mi s-a spus ca doua saptamani imi inregistreaza preaviz,si ma ponteaza nu trebuie sa merg ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca atanasoaie atanasoaie O persoana angajata ca sofer (cu contract de munca pe perioada nedeterminata) la o firma ajunge la neantelegeri cu conducerea . I s-a propus trecere pe o alta ... (vezi toată discuția)
Notificare incetare cim cf art 34 alin4 codul muncii ct.madalin ct.madalin Buna seara ! In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care au bunavointa de a ajuta si de a raspunde intrebarilor noastre , ale utilizatorilor acestui ... (vezi toată discuția)