buna ziua,
ma confrunt cu o problema privind reinnoirea unui contract de inchiriere imobil (ca persoana fizica) catre o firma. Sotul a decedat si cei de la circa financiara au spus ca pot venii cu certificatul de deces si restul de acte necesare. Acum au solicitat act de succesiune sau certificat de atestare de mostenitor de la notar, dar pe contractul locuintei sunt si eu trecuta ca proprietar. Ce este acest certificat de atestare de mostenitor? Intrebarea mea este daca eu sunt inca in viata, de ce este necesara succesiunea pentru inchirierea unui spatiu? Care sunt conditiile de incheiere a succesiunii (termen legal fara plata, cost etc)? Este posibila incheirea unui contract de comodat, fara a mai fi necesare alte demersuri si documente? Va multumesc anticipat!
sunt persoana juridica si doresc sa inchiriez un spatiu de la o persoana fizica (spatiu pentru desfasurare activitate de productie). Voi incheia conform legii contract de inchiriere cu el si il inregistram la Finante.
Deoarece el nu poate emite factura am inteles ca plata catre el o fac pe baza de dispozitie de plata. La fel si pentru facturile de utilitati (energie, gaz, etc.) deoarece contractele pe utilitati sunt pe numele lui.
Intrebarea este: cu procedez cu facturile de energie, gaz, etc. ca sa pot inregistra TVA-ul. Pot baga in contabilitate aceste facturi pe baza contractului incheiat cu el chiar daca sunt pe numele lui si eu am doar dispozitii de plata ?