avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Autosuspendarea politistilor
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Autosuspendarea politistilor

Buna ziua ! Ma poate, va rog, lamuri si pe mine cineva in legatura cu autosuspendarea asta a politistilor pe durata de 2 sau 3 ani, in ce termeni si cu ce conditii se acorda ? Ce inseamna mai exact si cum pot fi sigur ca pot fi reincadrat in momentul in care sa terminat durata de autosuspendare ? Caci nu as vrea sa ma apuc sa fac cerere si apoi sa ma trezesc ca postul meu sa radiat sau ca unitatea mea a fost transformata si postul meu nu se mai regaseste in stat ! Va multumesc !
e posibil sa se radieze functia intre timp pt diferite motive sau din cauza ca unitatea sa transformat, si astfel sa nu mai pot fi reprimit ?
ori nu m-ati crezut pe cuvant....ori ati ignorat ce-am scris io
legea nr.188/1999
"ART. 96
(1) Reluarea activităţii se dispune prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică.
(2) Actul administrativ prin care se constată, respectiv se aprobă suspendarea raportului de serviciu, precum şi cel prin care se dispune reluarea activităţii de către funcţionarul public se comunică Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, în termen de 10 zile lucrătoare de la data emiterii.
(3) Pe perioada suspendării raportului de serviciu autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să rezerve postul aferent funcţiei publice. Ocuparea acestuia se face, pe o perioadă determinată, în condiţiile legii. Pe perioada suspendării, raporturile de serviciu ale funcţionarilor publici nu pot înceta şi nu pot fi modificate decât din iniţiativa sau cu acordul funcţionarului public în cauză.
(4) Perioada suspendării raporturilor de serviciu în condiţiile art. 94 alin. (1) lit. c) şi art. 95 alin. (1) lit. c) se consideră vechime în funcţia publică." :)
Politistilor nu li se aplica prevederile Legii 188/1999 ci Legea 230/2002...
poate politistilor de pe strada dvs. :)
LEGE Nr. 230 din 23 aprilie 2002
privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 12/2002 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare privind readmisia cetăţenilor proprii şi a altor persoane, semnat la Bucureşti la 10 decembrie 2001



legea nr. 360/2002
"ART. 78
(1) Dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale altor acte normative în vigoare aplicabile funcţionarului public, în situaţia în care domeniile respective nu sunt reglementate în legislaţia specifică poliţistului."
politistii, sunt functionari publici cu statut special. :)
Va multumesc tuturor pentru informatii !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare functionar public oana dragoiescu oana dragoiescu se poate angaja functionar public pe durata determinata in locul celui suspendat pentru concediu de ingrijirea copilului?daca da ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)
Dispozitie reluare activitate cata32 cata32 Cererea pentru incetarea suspendarii raportului de serviciu ( dupa concediu fara plata) ar trebui sa se faca cu cateva zile inainte de reluarea activitatii?Dar ... (vezi toată discuția)
Suspendare raport de serviciu rolex rolex Un functionar public doreste sa se autosuspende pentru studii de doctorat pentru o perioada de 3 ani. Cererea de autosuspendare nu a primit nici un raspuns. ... (vezi toată discuția)