avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj/divort nelamuriri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj/divort nelamuriri

Buna,
caut raspuns la doua intrebari:

- am primit programare pt divort de comun acord in data de 19.09.2011 la judecatorie. in acea data o sa fiu insarcinata in luna a8a cu prietenul meu. sotul stie, intrebarea e daca influenteaza decizia judecatorului?

-eu am 25% din casa pe actul de proprietate, 50% sunt socrii si 25% sotu. poate sa conteste cu ceva partea mea? cum ca a platit chirie inainte de casatorie si alte cheltuieli de intretinere apoi cat am fost casatoriti?

multumesc
De ce nu ati ales o varianta mai rapida cu divortul? la notar sau la starea civila, in 30 de zile de la inregistrarea cererii se rezolva.
Daca nu apucati sa divortati pana nastere, copilul va fi trecut automat pe numele sotului, si veti avea de trecut prin alt proces ca sa reusiti sa il treceti pe numele dvs. sau al prietenului.

Nu are cum sa se atinga de cota dvs. din imobil. Daca aveti si bunuri comune, acestea se impart. Bunurile proprii raman fiecaruia.
1. nu influenteaza, dar daca se va amana dintr-un motiv sau altul, riscati ca - copilul sa se nasca in timpul casatoriei si atunci va avea ca tata pe sotul d-voastra; dar se poate rezolva ulterior si aceasta problema; incercati totusi, tocmai ptr. acest motiv, o preschimbare termen
2.teoretic unul dintre soti poate solicita o cota mai mare, dar d-voastra ati stabilit deja prin actul de vanzare-cumparare cotele fiecaruia, astfel ca nu ar avea sanse daca ar solicita acest lucru.
avocat Cristina Popescu
multumesc pentru raspunsurile prompte si clare
in cazul in care vrem sa mergem la starea civila ca ne dam seama ca e prea riscant la judecatorie (unde nu am reusit sa obtinem o amanare) se poate chiar daca avem un termen la judecatorie?
daca sunteti de acord amandoi cu actiunea de divort, renuntati la proces si solicitati desfacerea casatoriei la oficiul de stare civila sau la notar.
nu va dura mai mult de o luna si va fi in avantajul dvs., pt. ca daca asteptati pronuntarea divortului in instanta va dura cel putin trei, patru luni , cu legalizarea hotarsarii de divort , inclusiv.
si va fi in dezavantajul dvs., avand in vedere ca sutneti insarcinata cu un alt barbat.
daca sunteti de acord amandoi cu actiunea de divort si partaj pe cale amiabila, renuntati la proces si luati legatura cu un birou de mediator.
nu cred ca va dura mai mult de o luna si va fi in avantajul dvs.,

Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
Catalin Burcea - Birou de Mediator, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț urgent!!! Alexxa2 Alexxa2 Am 61 de ani si doresc sa divortez. Soțul are 65. Suntem amândoi pensionari cu pensii acceptabile, sa zicem. Nu sunt minori implicați. In timpul căsniciei ... (vezi toată discuția)
Divort nelugigi nelugigi As dori sa stiu si eu daca se poate in cazul unui divort in care una din parti nu este de acord cu acest divort, nu sunt copii in casatorie, nici alte bunuri ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat de nastere ancateodora23 ancateodora23 Am nevoie de ajutor,vreau sa stiu ce trebuie sa fac,situatia mea este urmatoarea..am fost casatorita acu 8 ani...desi dupa primu an ne-am despartit...abia ... (vezi toată discuția)