avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Unde se pot reclama politistii corupti?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Unde se pot reclama politistii corupti?

Deschid azi un subiect la moda dar din pacate zilnic intilnit. Am avut probleme cu politisti corupti pe care i-am reclamat administrativ sefilor lor. Oala s-a acoperit si corb la corb nu-si scoate ochii. Am nevoie sa ii reclam pentru implicare cu infractorii insa nu mai stiu unde s-ar putea chiar face ceva. Chiar si linia aia anticoruptie e tot de la ei si m-au trimis la plimbare. DIICOT e de mare nonsalanta, nu au facut nimic.
Va dau un exemplu: locuiesc intr-un bloc cu un recuperator si un alt interlop, cu retea de prostitutie pe scara. Noaptea liftul merge in continuu. Am comunicat politistului de proximitate ca la sedinta de bloc s-a discutat despre asta, proprietarii fiind foarte nemultumiti de mediul scirbos in care stam. De a doua noapte dupa ce s-a vorbit cu politistul de proximitate liftul nu a mai mers timp de o luna de zile noaptea deloc. La un moment dat recuperatorul avea pe usa scris un afis cu numarul de telefon unde poate fi gasit. Noaptea e lumina aprinsa tot timpul la el, nu are ocupatie iar masina lui l-ar umple de invidie pe Becali...:))
Daca ar fi ascultati la telefoane, daca le-ar fi monitorizata zilnic activitatea si veniturile politistilor ar reiesi multe. Cum sa fac? Viata mea e data peste cap din cauza lor.
Poate presa sa investigheze oare? Stie cineva ce sa fac ca politia sa ia masuri pentru stoparea activitatii infractionale de la noi din bloc?
Nimeni? Of...e prea spinos subiectul? Nu pot sa cred ca numai eu traiesc asta si numai eu ma revolt, trebuie sa mai fi fost cineva sa se lupte cu sistemul.
Nu cred ca sesizarea dvs. nu a fost luata in considerare (am inteles ca ati sunat la Linia verde Anticoruptie a MAI). Poate doar daca nu v-ati dat numele.

In schimb, daca ati depus o reclamatie scrisa, in maxim 45 de zile (30 + inca 15 daca e mai complex subiectul reclamatiei) ar trebui sa primiti un raspuns in care sa vi se spuna daca a fost intemeiata sau nu reclamatia dvs.; in ambele variante raspunsurile trebuie argumentate.

Daca nu ati facut-o inca, depuneti reclamatie, cereti numarul de inregistrare si astfel puteti urmari felul in care sunt luate in considerare (sau nu) cele spuse de dvs.
Multumesc. Aveti un avatar foarte frumos.
Va dati seama ca eu nu am dovezile luatului de mita de la interlopi insa e evident cum nu se ia nici o masura impotriva lor, orice ar face.
Se fac ca uita domnii politisti cind e vorba de interlopii din cartier.
Asa voi face. Mi-am dat nu doar numele ci si adresa completa la acel telefon insa mi-a cerut dovada mitei, de subtilitati ca urmarirea celor despre care exista suspiciuni dumnealor nu au auzit. Se vaita ca li s-au taiat salariile. Eu ii inteleg dar noi cetatenii nu suntem vinovati cu nimic si nu avem variante sa ne apere si pe noi cineva.
Costica33 a scris:

Mi-am dat nu doar numele ci si adresa completa la acel telefon insa mi-a cerut dovada mitei, de subtilitati ca urmarirea celor despre care exista suspiciuni dumnealor nu au auzit.

Posibil sa nu fi inteles dvs. bine, mi se pare absurd sa vi se fi cerut dovada mitei prin telefon :) Poate v-a intrebat daca aveti cunostinta despre ceva concret in ideea de a va cita ca martor in caz ca sesizarea s-ar dovedi a fi intemeiata.

Anchetele in astfel de cazuri dureaza destul de mult timp iar mijloacele folosite probabil difera de la caz la caz. Nu fiti asa de suparat pe TOTI politistii, vrem nu vrem tot avem nevoie de ei. Nu toti sunt corupti si ticalosi. Nu foloseste nimanui neincrederea asta care a devenit un trend national in ultima vreme.

Ce pot sa va spun cu siguranta este ca nicio sesizare despre posibile fapte de coruptie sesizata in scris nu ramane necercetata. Iar daca reclamatia dvs. este intemeiata rezultatele le veti vedea la un moment dat, in functie de cat timp dureaza stragerea probelor. Poate ati vazut la televizor ca in unele cazuri au fost adunate dovezi (interceptari, fotografii etc.) si 2-3 ani.

:offtopic: Si mie imi place fluturasul albastru, multumesc...
Pot sa va scriu un mesaj privat sa vorbim mai pe larg despre cum sa fa? Se pare ca nu stiu si ma aflu in situatia grea de a cauta sa vind apartamentul pentru ca politia e mina in mina cu infractorii de la noi. Chiar daca am mers si la capitala la un director in audienta, controlul dispus s-a facut la misto si nimic nu s-a schimbat. Aflu acum vreo 2 saptamini ca si un alt vecin i-a reclamat mai sus pe cei de la aceasta sectie de politie si ca la control nu ar fi iesit bine, nu stiam unul de altul.
Cum sa mai ai incredere cind ajungi sa vinzi casa cumparata recent din cauza politiei corupte? Stiu ca nu sunt toti asa, sectia 11 de unde vin nu facea nici 1% porcarii cum face aceasta sectie de politie, probabil ca peste de la cap se impute si comandantul lor e ala coruptul, altfel nu s-ar putea face nici o miscare pe acolo. Nu?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii si ordinii publice - sesizare impotriva politistilor Costica33 Costica33 De doi ani un vecin care sta cu chirie ma deranjeaza cu muzica tare, la orice ore, ziua, noaptea. Am sunat de multe ori la 112 si la sectia de politie, au ... (vezi toată discuția)
Politisti posibil corupti ContSters362885 ContSters362885 Ma aflu de ani de zile in situatie grea la mine acasa pentru ca o anumita sectie de politie protejeaza pe fata si fara scrupule, sfidand orice lege, o grupare ... (vezi toată discuția)
Ce ar fi trebuit sa faca politia romana? iata de ce nu functioneaza nimic! Costica33 Costica33 La cateva saptamini dupa ce m-am trezit cu o pisica moarta la usa mea, dupa ce am spus in sedinta ca un vecin a deteriorat liftul si ca ar trebui sa plateasca, ... (vezi toată discuția)