avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

As dori sa-mi fac testamentul si va rog sa ma indrumati in ceea ce priveste aceasta . As dori sa merg la un notar public si ma intereseaza daca si ce acte sunt necesare in vederea redactarii si legalizarii lui.
Doresc un raspuns dat de un avocat si nu comentarii postate.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tasica34 , utilizator 10:30, 15 Iunie 2011
Pt intocmirea unui testament la notar aveti nevoie de Cartea de Identitate si de un certificat medico-legal care sa ateste ca aveti discernamant.Nu va trebuie acte de proprietate ale bunurilor mobile si imobile pe care le lasati in testament deoarece acestea pot fi instrainate pe o cale sau alta (vanzare,donatie) si sa nu fie gasite in patrimoniul dvs la data decesului.De asemenea,testamentul poate fi revocat in mod expres sau tacit prin incheierea altui testament ceea ce ar face inutila prezentarea unor acte de proprietate.Sper sa va multumeasca raspunsul meu.
Va multumesc.
Puteti face chiar dumneavoastra testamentul, scris de mana, datat si semnat, in care sa scrieti ce bunuri lasati si cui i le lasati, daca asta doriti.
Am procedat la intocmirea lui la notarul public. Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire testament acinom acinom Buna ziua, Matusa mea (are 87 ani) doreste sa faca un testament in favoarea mea pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Am rugamintea sa imi spuneti cu ... (vezi toată discuția)
Testament raul89 raul89 Buna ziua In cazul unui testament autentic nul pentru vicii de forma, in care testatorul doreste ca la moartea sa , 85% din averea imobila sa fie ... (vezi toată discuția)
Revocare raul89 raul89 Buna ziua. In cazul unui testament intocmit in baza Legii XXXV din anul 1874 (cod civil austriac), revocarea acestui testament trebuia facuta de testator ... (vezi toată discuția)