avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

Buna ziua....am o problema, sper ca cineva sa ma poata lamuri...
Acum un an am fost angajat la firma x.....dupa 45 zile de lucru vazand ca nu-mi primesc salariul mi-am dat demisia angajandu-ma la o alta societate.....am discutat cu fostul angajator cu privire la drepturile salariale ramase restante si nu am obtinut decat promisiuni. Vazand ca nu e serios l-am actionat in instanta, avand castig de cauza am urmat toate procedurile legale pana in faza cu executorul....dar aicea s-au blocat lucrurile...executorul imi spune ca nu are ce executa intrucat firma nu are active...cum pot proceda in continuare?
Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 2 Septembrie 2012
rugati executorul sa urmareasca conturile firmei pentru a executa porin poprire creanta dv.
s-a facut inclusiv acest lucru....firma nu mai desfasoara activitate...nu e suspendata... mai precis s-au facut toate demersurile...exectorul imi spune ceva de plangere penala....intrebarea mea este...ce as mai putea face dupa faza cu executorul...mai exista o sansa sau abandonez...
Gata....saptaman viitoare are loc ingropaciunea (cazului meu...prezentat succint mai sus)...ca un ultim detaliu, domnul executor dupa o munca "istovitoare" de aproape un an timp in care s-a zdrobit sa recupereze banii...aici fac o alta paranteza - banii care sunt indreptatit sa-i primesc sau comisionul pe care il datoram eu asta este marea mea dilema, nu stiu in care directie a depus eforturi mai mari - ma instiinteaza printr-o adresa cat de cat oficiala ca in cazul meu intervine perimarea conform nu stiu carui articol din CDPC. In concluzie actiunea inceteaza. Ma duc sa anunt preotul. Certificatul de deces l-am obtinut de la executor. Un sertar in care sa ingrop dosarul gasesc eu....iar coliva o comand online....bineanteles cu plata inainte fiindca altii nu risca sa ramana neplatiti...precum bietii angajati din romanica.
Dar ne consolam cu gandul ca statul e cu noi si pentru noi....
Cred ca va interveni perimarea executarii silite ... art. 389 alin. 1 C. pr. civ. precizeaza ca: ”Dacă creditorul a lăsat să treacă 6 luni de la data îndeplinirii oricărui act de executare, fără să fi urmat alte acte de urmărire, executarea se perimă de drept şi orice parte interesată poate cere desfiinţarea ei.” ... parerea mea este ca trebuia sa formulati periodic cereri de continuare a executarii silite pentru a impiedica sa opereze perimarea de drept.




Termenele sunt anticonstitutionale, prin urmare si perimarea, ingradind accesul la justitie reprezentat de hotararea judecatoreasca pusa in aplicare de executor, prin constrangerea abuziva de a participa la orice alta procedura. In plus, deschide calea a numeroase manevre, toate ilegale si imorale, dar care efectiv functioneaza si distrug actul justitiei

Este logic, daca ati cerut executarea hotararii, nu ati hotarat in acelasi timp sa inceteze executarea hotararii. Ea continua prin inertia cererii initiale, a logicii

Creatorii acelor norme de aplicare a legii trebuie dati afara pe motiv de necorespundere profesionala urgent... probabil... parlamentul? :) ...respectiv CCR fiindca trebuia sa se sesizeze la adoptarea acestor norme si sa le respinga... ca si pentru taxele judiciare, de trimbru etc.

Alte discuții în legătură

Executare silita intarziata a unui imobil gabriela_2014 gabriela_2014 Buna ziua , am angajat un executor sa execute silit un imobil . Timp de 2 ani nu s-a intamplat nimic(doar a trimiso cerere catre Primaria unde se afla ... (vezi toată discuția)
Perimare sau nu Filip15 Filip15 Am urmatoarea dilema: o executare silita inceputa in 2012 care a incetat din cauza insolvabilitatii, poate fi reluata acum? Nu este perimata? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Solutia pe scurt: admite excepţia perimării cererii de chemare ... nicu144 nicu144 Solutia pe scurt: Admite excepţia perimării cererii de chemare în judecată, invocată de instanţă din oficiu. Constată perimată cererea formulată de ... (vezi toată discuția)