avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

Buna ziua....am o problema, sper ca cineva sa ma poata lamuri...
Acum un an am fost angajat la firma x.....dupa 45 zile de lucru vazand ca nu-mi primesc salariul mi-am dat demisia angajandu-ma la o alta societate.....am discutat cu fostul angajator cu privire la drepturile salariale ramase restante si nu am obtinut decat promisiuni. Vazand ca nu e serios l-am actionat in instanta, avand castig de cauza am urmat toate procedurile legale pana in faza cu executorul....dar aicea s-au blocat lucrurile...executorul imi spune ca nu are ce executa intrucat firma nu are active...cum pot proceda in continuare?
Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 2 Septembrie 2012
Exista cumva o decizia a Curtii cosntitutionale in acest sens, ca termenele sunt neconstitutionale?
pai si nu era normal ca domnul executor sa imi atraga atentia asupra anumitor probleme care pot interveni pe timpul desfasurarii urmaririi...ca deh am platit inainte...vorba aia -"ca la "executori" "-. Nu domnilor , nu era normal - imi cer scuze, si doamnelor - fiindca astia suntem... cu ce e mai bun fostul angajator care nu m-a platit si el care mi-a luat banii si nu a facut nimic - doar o factura si o chitanta pe ei. Amandoi se incadreaza la furt. Unul imi fura munca iar altul banii. Si tot eu ma contrazic.... furt, furtd..dar legal. Sa aveti zile cat mai bune in continuare.
probabil trebuia sa stiu codul de procedura civila pe dinafara.
Ca doar de aia platesc avocatul, executorul si contribui la buget.
freeelis a scris:

Cred ca va interveni perimarea executarii silite ... art. 389 alin. 1 C. pr. civ. precizeaza ca: ”Dacă creditorul a lăsat să treacă 6 luni de la data îndeplinirii oricărui act de executare, fără să fi urmat alte acte de urmărire, executarea se perimă de drept şi orice parte interesată poate cere desfiinţarea ei.” ... parerea mea este ca trebuia sa formulati periodic cereri de continuare a executarii silite pentru a impiedica sa opereze perimarea de drept.

Nimeni nu se poate apara invocand necunoasterea legii (nemo ignorare legem censetur) .. in acest sens, titularul unui drept este prezumat ca a avut cunostinta de reglementarea care prevedea ca valorificarea dreptului sau se circumscrie unui anumit termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita intarziata a unui imobil gabriela_2014 gabriela_2014 Buna ziua , am angajat un executor sa execute silit un imobil . Timp de 2 ani nu s-a intamplat nimic(doar a trimiso cerere catre Primaria unde se afla ... (vezi toată discuția)
Perimare sau nu Filip15 Filip15 Am urmatoarea dilema: o executare silita inceputa in 2012 care a incetat din cauza insolvabilitatii, poate fi reluata acum? Nu este perimata? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Solutia pe scurt: admite excepţia perimării cererii de chemare ... nicu144 nicu144 Solutia pe scurt: Admite excepţia perimării cererii de chemare în judecată, invocată de instanţă din oficiu. Constată perimată cererea formulată de ... (vezi toată discuția)