avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Injurii si amenintari verbale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Injurii si amenintari verbale

Buna ziua,

As dori sa expun si eu un caz.
La adresa unei persoane (femeie) s-au adus injurii si amentari, a fost calomniata, s-au aruncat cu diverse obiecte asupra sa (in acel moment persoana respectiva era in stare de ebriatate). Persoana se considera "sef" si ameninta in continuare prin diverse moduri, crezand ca persoana asupra careia i-a adus injurii si amentari ii este proprietate. As vrea sa stiu ce poate face victima in acest caz, se poate duce la politie sa depuna plangere (precizez ca victima este cu moralul la pamant, a vrut chiar sa se sinucida). Mai pot preciza ca persoanele se cunosc de multi ani, nu au avut decat o relatie de amicitie si nimic mai mult. Multumesc si astept raspunsul Dvs.
Cel mai recent răspuns: Edvinn , utilizator 11:53, 10 Iunie 2011
sa depuna plangere la sectia de politie de care apartine cu domiciliul
Stimate domn,

Poate face o plangere la politie sau parchet pentru ameninitarea (cu savarsirea unei infractiuni) si chiar si pentru calomnie .
Daca nu se pricepe ar putea avea nevoie de asistenta unui avocat sau poate o va indruma politia .
se poate aplica si infractiunea de ''lovire sau alte violente'' art. 180 c. pen. daca ai zis ca a aruncat cu obiecte in ea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii false catciortes catciortes Am primit o citatie de la politie precum ca asi fi agresat fizic o vecina de 70 de ani. Lucrul acesta este total neadevarat, conflictul rezumandu-se doar la ... (vezi toată discuția)
Agresiune bobar bobar Buna, sambata seara a suferit o agresiune intr-un club. ce masuri legale poate lua? Mi-a spus ca nu stie cine la agresat. in acea seara a chemat si politia ... (vezi toată discuția)
Am fost lovita Vivian Ingrid Vivian Ingrid Am fost lovita de un vecin in usa apartamentului meu, cu usa metalica.Am fost apoi amenintata ca ma bate de ma nenoroceste.Agresiunea ar fi fost mult mai ... (vezi toată discuția)