Sora mea e stabilita de 6 luni in Italia. Are nevoie de adeverinta sau card de sanatate emis de CNAS din Romania. Am sunat la sucursala judeteana si am dat peste o functionara prea zeloasa sau prea plictisita,cred eu! Desii i-am explicat ca am procura din partea surorii mele prin care ma mandateaza sa-i reprezint interesele in fata oricaror persoane fizice sau juridice,inclusiv organe ale administratiei de stat si ma numeste administratorul general al drepturilor si intereselor ei, aceea functionara o tine pe a ei:- Doar personal se ridica acest act!!! Este adevarat??? Pentru ca sora mea are nevoie urgenta de el si nu poate venii acum din Italia!!! Iar eu nu vad unde e piedica daca eu detin procura de la ea,i-am facut apostila cu aceea procura cum nu pot ridica un act de care ea are nevoie pentru inscrierea in sistemul medical din Italia??? Va rog mult sa-mi dati un sfat!! ce pot face in situatia asta atita timp cit ea nu poate venii acum in Romania??? va multumesc!!!
Probabil aveti o procura generala, pentru administrare. Va trebuie o procura speciala, din care sa rezulte ca sunteti mandatata "sa reidicati acel act".
Problema nu se rezolva prin telefon.
Mergeti cu procura la CNAS si solicitati adeverinta printr-o cerere la care atasati copie de pe procura.
Sa aveti si originalul pentru conformitate.
S-ar putea sa invoce faptul ca dvs. aveti o procura generala, iar ei sa solicite procura speciala, dar insistati si daca este cazul mergeti in audienta la directorul casei.