avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Procura necesara pentru ridicarea unei adeverinte de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Procura necesara pentru ridicarea unei adeverinte de la casa de sanatate

Sora mea e stabilita de 6 luni in Italia. Are nevoie de adeverinta sau card de sanatate emis de CNAS din Romania. Am sunat la sucursala judeteana si am dat peste o functionara prea zeloasa sau prea plictisita,cred eu! Desii i-am explicat ca am procura din partea surorii mele prin care ma mandateaza sa-i reprezint interesele in fata oricaror persoane fizice sau juridice,inclusiv organe ale administratiei de stat si ma numeste administratorul general al drepturilor si intereselor ei, aceea functionara o tine pe a ei:- Doar personal se ridica acest act!!! Este adevarat??? Pentru ca sora mea are nevoie urgenta de el si nu poate venii acum din Italia!!! Iar eu nu vad unde e piedica daca eu detin procura de la ea,i-am facut apostila cu aceea procura cum nu pot ridica un act de care ea are nevoie pentru inscrierea in sistemul medical din Italia??? Va rog mult sa-mi dati un sfat!! ce pot face in situatia asta atita timp cit ea nu poate venii acum in Romania??? va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 11:57, 10 Iunie 2011
Probabil aveti o procura generala, pentru administrare. Va trebuie o procura speciala, din care sa rezulte ca sunteti mandatata "sa reidicati acel act".
Problema nu se rezolva prin telefon.
Mergeti cu procura la CNAS si solicitati adeverinta printr-o cerere la care atasati copie de pe procura.
Sa aveti si originalul pentru conformitate.
S-ar putea sa invoce faptul ca dvs. aveti o procura generala, iar ei sa solicite procura speciala, dar insistati si daca este cazul mergeti in audienta la directorul casei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean italian dana-mihaela dana-mihaela Ce acte imi sunt necesare pentru casatoria cu un cetatean italian. Casatoria va avea loc in Italia. Mentionez ca atat eu cat si viitorul meu sot suntem ... (vezi toată discuția)
Doresc sa dau partile fratilor , dar ei se afla in diferite orase lorycik_bv lorycik_bv Buna seara , Parintii mei au cumparat un apartament iar acum 8 ani mama a murit , sa facut succesiunea si acum eu as dori sa platesc partile fratilor mei ... (vezi toată discuția)
Cretificate de nastere ilirjan24 ilirjan24 buna ziua.am si eu o intrebare...cum este posibil ca parinti unei majorene nu poate scoateva ,ultumesc un certificat de nastere de la primarie,nici macar cu ... (vezi toată discuția)