avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj in cazul ofertei unui post in alta localitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj in cazul ofertei unui post in alta localitate

Buna, as avea o intrebare legat de beneficierea somajului in cazul unei persoane, carei urmeaza sa i se desfiinteze postul. I se ofera o alta pozitie similara, insa in alta localitate, fara sa i se ofere si beneficii in plus precum cazare, sau decontare transport. Dansa nu are posibilitatea financiara sa accepte pozitia oferita. Mai poate beneficia de somaj daca refuza pozitia oferita?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Monika* , utilizator 20:37, 10 Iunie 2011
1. Daca oferta a fost facuta de angajator salariata respectiva nu este obligata sa o accepte (inseamna o modifcare a CIM si aceasta se face numai de comun acord angajator-salariat).
2. In aceasta situatie angajatorul trebuie sa o concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si va putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt in ccc. s-a desfiintat punctul de lucru. ce drepturi am? adriana1908 adriana1908 Buna ziua! Am si eu o intrebare: momentan sunt in concediu de crestere a copilului, firma la care am lucrat si-a desfintat punctul de lucru unde am lucrat eu ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim dupa revenirea din cic ionelabejenaru ionelabejenaru la revenirea din CIC la vechiul loc de munca mi s-a propus un nou loc de munca,acesta fiind intr-o alta localitate,pe care eu l-am refuzat,dar nu scris,ci ... (vezi toată discuția)
Plecare in somaj dupa venirea din concediu maternal gabrriel_08 gabrriel_08 as dori sa stiu in ce conditii o pers. poate pleca direct in somaj (in caz ca permite contributiile ).dupa ce i se termina concediul maternal de 2 ani. sa ... (vezi toată discuția)