Concursul de infractiuni exista in cazul expus de dvs. in conditiile in care pentru niciuna dintre infractiunile enuntate nu exista o hotarare definitiva de condamnare, in acest caz toate patru sunt concurente.Daca pentru vreuna sau vreunele dintre infractiuni exista condamnare ,avem starea de recidiva.Pentru ca sa avem concurs, ar trebui ca macar 2 dintre infractiuni sa fie nedefinitiv judecate.
Dosarele se reunesc daca exista conexitate ,legatura intre fapte, de pilda, una dintre infractiuni a fost comisa pentru a pregati alta infractiune ,(conexitate etiologica- ex.: savarsirea unei infractiuni de fals pentru a ajuta la savarsirea infractiunii de delapidare).La fel, in vederea unei mai bune realizari a actului de justitie , cauzele se reunesc , pentru a fi judecate impreuna, si in caz de indivizibilitate-situatia in care anumite infractiuni sunt savarsite la diferite intervale de timp, dar in realizarea aceleiasi rezolutii, infractionale, de catre aceeasi persoana.
Spuneti ca paguba este de 200.000 euro , sau pretentiile materiale? daca paguba efectiv suferita de subiectul pasiv al infractiunii de inselaciune , poate fi incident alin. 5 al art 215, faptul ca aceasta suma este cumulata din toate celelalte dosare, nu atrage incidenta acestui artiocol.
Sii n faza de urmarire penala procurorul va reuni dosarele , insa fiecare parte vatamata va depune plangerea in numele sau.
@EMMA
Multumesc de sfat/opinie.
Prejudiciul este cumlat din partea partilor din diferite cauze, dosare de cercetare penala. Momentan fiecare parte vatamata actioneaza individual, care cum crede/poate insa privind fiecare caz in parte nu reprezinta ceva deosebit insa puse toate cazurile la olalta grnrreaza o alta imagine. Cred ca intelegeti ceea ce incerc sa fac si apreciez ca incercati sa veniti cu un sfat.
Ca un prim pas m-am gandit la o nota informativa prin care toate partile sa arate procurorului de caz coduita (palmaresul) autorului . am toate nr. de dosare de cauza civila si nr. dosarelor de cercetare penala. Prejudiciul de 200.000 euro este in crestere intrucat nu am toate datele pt a evalua corect prejudiciul.
Stiu ca este un caz mai particular si totodata deosebit prin pericolul social ridicat, cu autor cunoscut si culpa usor de probat.. Nu exista o condamnare a autorului, deocamdata...iar prejudiciul NU se poate recupera, asadar partile nu se pot impaca.
Intrebare ramane in continoare: cum se poate actiona pt a expune situatia de fapt ? Inafara de a arata conduita in societate a autorului.
Stima
Inteleg ceea ce doriti sa subliniati, insa , a arata sau a indica faptul ca faptuitorul sau impotriva lui exista mai multe plangeri, cauze civile in care acesta este parat, nu echivaleaza cu a se fi inceput urmarirea penala impotriva lui sau a se fi pronuntat o hotarare civila.Intrucat doar sa zicem ca el ar fi invinuit in niste dosare , se pot ivi situatii in car el sa fie scos de sub urmarirea penala sau sa se iveasca alte cauze care sa impiedice continuarea procesului penal sau, in alte situatii, sa nu se inceapa up.Insa nu va impiedica nimic sa-l informati pe procuror despre aceste aspecte, in plus, cred ca genul acesta de informatii, privind comiterea unei/unor infractiuni de catre o anumita persoana, ar putea avea valoarea unui denunt, in urma caruia procurorul sa se autosesizeze, evident, in conditiile in care ar fi si de competenta lui.
Firesc ar fi ca, in conditiile in care exista up inceputa in mai multe dosare iar intre infractiuni exista conexitate, cauzele sa fie reunite .Nu i se poate dicta procurorului cum sa procedeze, intrucat el va urma regulile prevazute de legea procesual penala .