avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei militare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei militare

Buna ziua !

Va rog sa-mi comunicati daca se recalculeaza pensia militara pentru stagiile de cotizare realizate dupa iesirea la pensie si de cand se poate realiza aceasta recalculare.Am consultat un specialist si mi-a spus ca recalcularea se face dupa implinirea varstei de 65 de ani conform noii legi a pensiilor.Dupa unele informatii am inteles ca pensia se poate recalcula, ptr. stagiile de cotizare realizate dupa iesirea la pensie, si inainte de implinirea varstei de 65 de ani.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:51, 11 Iunie 2011
Buna seara!

Nu trebuie sa impliniti varsta de 65 de ani pentru a solicita recalcularea pensiei, iar cei care au lucrat in sistem militar si se pensioneaza conform anexei 6 a Legii nr. 263/2010 nu au legatura cu varsta standard de pensionare de 65 de ani. Varsta standard de pensionare in cazul militarilor este de 60 de ani.

Daca sunteti beneficiar de pensie pentru limita de varsta, puteti solicita oricand recalcularea drepturilor de pensie pentru perioada lucrata dupa pensionare. Pe prima pagina a forumului "Pensionari..." puteti citi o discutie exact cu acelasi subiect:
www.avocatnet.ro/content/for...

Am inteles ca, alaturi de actele la care fac referire in discutia de mai sus, este necesar sa depuneti si carnetul de munca, in original si in copie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada lucrata dupa pensionare se ia in considerare la recalcularea pensiei militare? Pilu Pilu Buna seara, am o problema mai delicata, legata de pensii, nu stiu daca poate cineva sa ma lamureasca, cine se pricepe la pensii. Problema ar fi urmatoarea: Am ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie m.ap.n. Costy65 Costy65 Buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns in privinta iesirii la pensie conform Legii 263/2010. Mentionez ca sunt nascut pe 13.05.1965 ,am 25 de ani ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei militare mariantimisoara mariantimisoara Buna ziua, Am trecut in rezerva la cerere inainte de varsta 55 ani(varsta de pensionare militari). La implinirea varstei de 55 ani am depus dosarul de pensie ... (vezi toată discuția)