avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... luare in spatiu concubin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

luare in spatiu concubin

Buna seara !

Am nevoie de ajutorul d-voastra. Acum 2 luni am luat in spatiul (nu flotant) pe concubinul meu de care m-am despartit. In urma unui scandal a fost anuntata politia dar avand domiciliul stabil in apartamentul meu l-am putut evacua, pana la urma o plecat de buna voie, va rog sa-mi spuneti daca mai este necesara procedura de evacuarea si ce solutie exista pentru a nu mai avea domiciliul la mine.

Multumesc mult.
Pe baza unei actiuni in instanta avand ca obiect evacuarea din spatiu - pentru lipsa de titlu.
Acţiunea în evacuare, este specifică raporturilor juridice de locaţiune, adică acelor raporturi prin care o parte, numită locator, s-a obligat să procure celeilalte părţi, numită locatar, folosinţa pe timp determinat a unui bun individual determinat şi neconsumptibil. Asemenea raporturi juridice au ca efect translaţiunea folosinţei unui bun, locatarul fiind un detentor care nu dobândeşte drepturi reale asupra bunului, având obligaţia restituirii acestuia.
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
In concluzie, singura posibilitate este actiunea in instanta pentru evacuare? Si prin aceasta actiune i se anuleaza si domiciliul?
Eu nu am spus că prin acea declarație dată la poliție îi veți anula concubinului domiciliul.
În altă ordine de idei, nu știu de ce atâta agitație pentru o persoană care nu mai locuiește în imobilul dv.?
De aceea am spus că, din moment ce nu mai locuiește efectiv la dv., nu are rost să introduceți o acțiune de evacuare, pentru că nu ar avea obiect. Chiar dacă acest concubin și-a declarat domiciliul la dv., cu acordul dv., dar nu mai locuieşte acolo, de ce doriţi neapărat să se schimbe domiciliul acestuia, atâta timp cât nu câştigaţi nimic din această acţiune?
Chiar dacă are domiciliul la dv. în acte, dar practic locuieşte în altă parte, nu văd de ce vă deranjează... Odată ce aţi adus la cunoştinţa Preşedintelui de asociaţie că acea persoană nu mai locuieşte la dv., şi aţi anunţat şi Poliţia despre acest aspect, nu înţeleg de ce vă deranjează.......
Dacă nu doriţi să-l mai primiţi în spaţiu în cazul în care se va întoarce, atunci deschideţi o acţiune de evacure a acestuia. Dar, unde îl veţi cita? Că la dv. nu mai locuieşte...;)
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2008
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea primirii in locuinta a unui tolerat evacuat prin ordin de protectie MarleneC MarleneC Va rog sa ma indrumati ce pasi legali exista - pana in clipa de fata am primit raspunsuri ABSOLUT CONTRADICTORII atat de la avocati cat si de la lucratori ai ... (vezi toată discuția)
Obtinerea actului de identitate in relatia de concubinaj MN2160 MN2160 Locuiesc de 12 ani intr-o rel, de concubinaj si as dori sa stiu in ce situatie se poate obtine cartea de inentitate , pentru ca in momentul de fata nu pot ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu cu viza de flotant /anulare luare in spatiu lucianbenu lucianbenu as dori sa stiu cum pot sa anulez o luare in spatiu fara contract de inchiriere a unei rude care nu are drept de propietate asupra imobilului iar adoua ... (vezi toată discuția)