buna seara,.
Am incheiat un contract de intretinere cu un bunic din partea sotului,in timpul casatoriei .In contract scrie ca pretul imobilului il constituie intretinerea dansului, pe tot restul vietii in natura,constand in alimente ,imbracaminte ,incalzit iluminat,medicamente etc.mai spune ca intretinatorii vor stapani imobilul dupa incetarea sa din viata,intrucat citez "inteleg sa-mi rezerv dreptul de uzufruct asupra imobilului instrainat".
La imobilul respectiv unde am locuit timp de 7 ani s-au adus imbunatatiri.Dupa divort sotul a ramas in casa iar eu si copilul am plecat la parinti.Batranul nu a vrut sa ma scoata din actele casei iar eu nu am facut nici un fel de partaj cu sotul , toate bunurile ramanandu-i lui.Acum fostul sot s-a recasatorit si a plecat in strainatate .Ii plateste batranului lumina si cablul insa acesta din urma vrea sa strice actele si sa-l scoata din acte pe fostul sot din motiv ca el e batran si nu mai poate sa stea singur in casa sa-si poarte de grija.
intrebarea mea ar fi :daca batranul poate sa strice actele si ce drepturi as mai avea eu daca actele raman neschimbate ( adica si eu si fostul sot)
Multumesc frumos si scuzati-mi exprimarea greoaie.
Daca poate demonstra ca nu se mai indeplineste obligatia de intretinere, poate obtine rezilierea contractului, numai in instanta.
Pana atunci, sunteti co-proprietara, impreuna cu fostul sot. Aveti si drept in cazul unui partaj, la 1/2.
este suficient faptul ca el plateste energia electrica si cablul pentru a demonstra ca il intretine ?Actuala sotie are vreun drept asupra imobilului ?daca fostul sot se intoarce in tara si are grija de batran fara ca acesta sa strice actul initial ,dupa moartea bunicului fostul sot ma poate da in judecata sub pretextul ca nu am participat la ingrijirea batranului ?
Instanta o sa stabileasca daca e suficient sau nu.
Actuala sotie nu are nici un drept, eventual de mostenire, dupa decesul fostului dvs. sot.
Doar bunicul poate sa solicite rezilierea, cat timp e in viata.
Divort-partaj
aaalinaaa
este vorba de actualul meu sot:CITEZ:in timpul casatoriei am luat o garsoniera cu contract de intretinere viagera a unei matuse din partea fostei sotii,la ... (vezi toată discuția)