avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ordin de evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ordin de evacuare

Buna ziua,
matusa s-a despartit de sot si a plecat din casa, sotul ei a ramas in casa cu soacra,
intre timp soacra a obtinut rezilierea contractului de intretinere(fica si ginerele fiind de acord cu rezilierea in prima istanta), ginerele a chemat in cauza pe soacra si fosta sotie cerind pretentii (imbunatatiri etc...) fara sa se partajeze cu fosta sotie, acum soacra poate sa ceara ordin de evacuare ca sa il dea afara pe fostul ginere? Este suficienta rezilierea de contract sau trebuie sa faca o alta actiune?
Va multumesc si astep sfaturi.
Alexandra
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 11:48, 12 Decembrie 2012
sunt două probleme distincte, ele nu ar putea fi condiţionate una de cealaltă/de împlinirea celeilalte.Totuşi, acel ginere are drept de atac al evacuării sale invocând netemeinic lipsa partajului între foştii soţi (deşi, observ că dvs. faceţi cunoscut că acel ginere a fost de acord cu rezilierea acelui contract.Acel ginere ori e sfătuit prost de cineva şi acum încearcă să repare gafa cu acordul rezilierii acelui contract ori, e "cârcotaş" ; viclean dar va "pieri" pe mâna/faptele lui).Se poate trece la evacuarea forţată (şi pus la plata muncii unui executor judecătoresc cu evacuarea ori direct cu Poliţia-funcţie de hotărârea instanţei dată cu ocazia rezilieri contractului). Acel ginere, are la îndemână posibilitatea cererii partajului : amiabilă/voluntară; la notar ; în instanţă, ocazie de a-şi primi partea ce i se cuvine din bunurile comune cu fosta soţie.
da este carcotas cum spuneti D-voastra, dupa cum am inteles eu el nu vrea sa se partajeze din cauza taxelor, istanta inca nu a ajuns are termen, asa am inteles eu 30 de zile de la pronuntare, fosta soacra nu vrea sa faca ras de lume in sat chemand Politia. Eu l-am sfatuit calea partajului cum spuneti D-voastra si nu numai i-am propus la fosti soti o intelegere amiabila la care doar fosta sotie a acceptat. Bunurile ce le-a cerut de la soacrasa si la fosta sotie sant de impartit cu fosta sotie dar ea nu le vrea, a zis ca poate sa ia totul dar el vrea bani in schib si nu bunurile.
O intrebare, sigur soacra va pierde cauza si cum el vrea bani fiind soacra pensionar cu o pensie de 350 de RON, poate sai ceara toata valoarea odata este vorba de cam 50000 de RON si batrana nu ii are din pensie cheltuie lunar 150 pe medicamente si cei 200 isi plateste lumina mancare si cheltuielile casei.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Alexandra
se vor partaja-împărţi bunurile şi NICIDECUM obligarea uneia din părţi la plata bunurilor pe care o parte le refuză pt că ea doreşte contravaloarea acelor bunuri, adică o sultă.Lui, i-ar conveni dacă fosta soţie i-ar pretinde la fel ?! Nu se va admite aşa ceva!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act vanzare-cumparare deditel deditel In anul 2000, doi parinti au facut fetei si ginerelui un act vanzare-cumparare cu uzufruct viager pt casa in care locuiau toti.In timp relatiile dintre copii ... (vezi toată discuția)
evacuare; actiune civila ? Manole Dumitru Manole Dumitru Intr-o speta de evacuare; Intelegerea inainte de incheierea casatoriei, soacra mama fetei promite ca dupa incheierea casatorie va face acte pe apartament ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament inainte de partaj stresanta2005 stresanta2005 Bunaseara!Socrii mei au divortat ,la momentul pronuntarii divortului avand doua apartamente,niciunul din ei insa nu a cerut partajul.Socrul a amenintat-o pe ... (vezi toată discuția)