avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cercetat pt distrugere, ce risc?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cercetat pt distrugere, ce risc?

buna seara! acum 3 ani in urma unui vecin i-au fost sparte parbrizuriile de la 2 masini si fara nici o dovada ma acuzat pe mine si pe un prieten ca noi am fost autori,
el cica obtinand marturia de la un sofer de taxi cu care am circulat in seara respectiva.
la luat pe sofer si la dus la politie si a dat declaratie impotriva noastra , am fost si noi si am dat declaratie si normal ne-am sustinut nevinovatia.
au trecut 3 ani si ne-am trezit iar cu citatie sa dam iar declaratie.
ce sanse sunt sa ajunga cazul la parchet?
la ce am fi incadrati daca sar ajunge la tribunal?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: sorin28bv , utilizator 12:45, 13 Iunie 2011
Nu stiu , daca veti sustine in continuare ca sunteti nevinovat si exista probe ale vinovatitiei va inrautatiti situatia.
Incadrarea nu este deja facuta? infractiunea de distrugere, art. 217 C. penal.Persoana vatamata va dori si recuperarea prejudiciului , constituindu-se parte civila.
Daca va recunoasteti fapta veti beneficia de reducerea pedepsei cu o treime , conform art. 320 ^ 1 C. pr. pen.
deci nu exista nici o dovada impotriva noastra decat accea declaratie a soferului de taxi care am inteles ca a fost amenintat sa declare ca noi am facut fapta.
si de ce dupa 3 ani suntem citati iar?
Trebuia intrebat organul de cercetare ,pentru ce fapta sunteti cercetat.Daca este o fapta care atrage dupa sine o sanctiune mai mica de un an..se inlatura caracterul penala al faptei pentru ca a intervenit prescriptia de 3 ani..
curios e ca nu ni sa spus pt ce suntem cercetati doar ni sa cerut inca o declaratie cu privire la ce am facut in seara respectiva cand i-sau spart geamuriile vecinului.
deci pentru ce am putea fi cercetati, si fara dovezi am putea fi trimisi in judecata doar pe baza unei declarati?
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 320 indice 1 c.pr.pen. declaratia persoanei acuzate CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Stie cineva daca exista situatii in care anterior momentului de a se aplica art. 320 ind. 1 C.pr. pen., instanta considera ca persoana a fost audiata fara sa ... (vezi toată discuția)
Am condus fara permis auto pe drumurile publice ane.marie27 ane.marie27 buna ziua.am nevoie de ajutorul dvs.am fost prinsa fara permis de conducere.sa va spun exact cum a fost.am fost,,vanata,,de acest politist,el cunoscandu-ma si ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratie Manuilegal Manuilegal Salut sa incep cu inceputul desi nu are legatura cu mine . a fost un scandal de intre 2 grupuri din accest scandal un baiat a ajuns cu maxilarul rupt la ... (vezi toată discuția)