avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcoolemie la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcoolemie la volan

in data de 12 03 2011 am condus auto proprietate cu care din cauza conditiilor mete o nefavorabile am derapat si am trecut cu masina peste o bordura nefacand victime sau pagube materiale.Danduma jos de la volan am constatat ca aveam doua cauciucuri taiate si m-am apucat sa schimb roata, timp in care a aparut un echipaj de politie al SPR care m-a verificatcu aparatul alcooltest.in urma verificarii s-a constatat ca aveam o imbibatie de 0,76alcool in aerul expirat. Am fost dus la spital in vederea prelevarii probelor de sange, unde mi s-a precizat ca la prima proba luata am avut 1,64 iar la a doua proba am avut 1,45. Am uitat sa precizez ca nu am mers decat 300 de metri cu masina.De atunci nu am fost chemat decat o data la sediul politiei rutiere unde am dat declaratii si mi s-a adus la cunostinta rezultatelecare au iesit in urma prelevarii probelor de sange, si o data la IPJ la sectia de cercetari penale unde la fel mi s-a mai luat o declaratie si mi sa spus sa astept pana voi fi chemat la audieri de catre procuror. Acum intrebarea este urmatoarea cand voi fi chemat cat dureaza toate demersurile astea si ce sanse am sa scap cat mai repede si cat mai avantajos. Acuma nu stiu ce sa fac ca nu am fost chemat la procuror si ma gandeam sa plec in germania cu contract pe 6 luni. Ce pot sa fac in acest sens? Si eventual pana la solutionarea cauzei se poate elibera permisul?

Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:45, 13 Iunie 2011
Din cate stiu, pentru a`ti pune alcooltestul trebuie sa fii in miscare, adica si 1 Cm sa te misti:)) dar tu nu erai la volan baut nu are relevanta sa iti ia permisul :| ciudat.... dar posibil sa ma insel....
Edvinn are dreptate...vehiculul nu era în mişcare... legiuitorul incriminează "conducerea" unui vehicul pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legală, nu "depanarea" acestuia :tooth: Depinde, însă, de ce declaraţii s-au dat până la acest moment. Dacă, la prima declaraţie, aţi povestit ad literam ce ne-aţi spus mai sus, adio!!!
Răspunsul la întrebarea efectivă este greu de dat...de regulă, în aproximativ 30-40 de zile de la terminarea cercetărilor efectuate de Poliţie, trebuie să fiţi chemat la procuror pentru prezentarea materialului de urmărire penală. Cel mai bine este să cereţi informaţii de la poliţistul care vă instrumentează dosarul şi care vă poate lumina cu privire la data/momentul la care veţi ajunge în faţa procurorului.
A "scăpa repede şi avantajos" este echivalentul prevederilor art. 320 ind. 1 Cod Procedură Penală şi se face doar în faţa judecătorului: recunoaştere totală a faptei, fără probe noi şi, evetual, judecată la un singur termen: pedeapsa se reduce automat cu 1/3. Însă, dacă vi se aplică prevederile art. 86 ind. 1 Cod Penal (suspendarea executării pedepsei sub supraveghere), adio Germania!!!#-ou Adică, vrea să spună textul cu pricina, că va trebui să vă prezentaţi lunar sau cum o stabili judecătorul, la serviciul de probaţiune judiciară, pentru a da cu subsemnatul şi multe altele. Sau puteţi veni din Germania pentru asta, dacă organul judiciar de supraveghere îngăduie...
Permisului să îi puneţi cruce în schimb....:((

Just my 2 cents!!!:">
Pt alcool permisul nu vi se restituie el va fi anulat si mai puteti depune actele pt un nou permis la un an dupa ramanerea definitiva a hotararii instantei. Cat priveste chemarea in instanta poate dura destul de mult uneori in functie de gradul de aglomerare al instantei respective. Sfatul meu este sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele in instanta sa nu mai pierdeti dv timpul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie dosar penal ionutdaniel90 ionutdaniel90 Buna seara Pe data de 16.09.2014 am fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acum astept rezultatul de la IML :( Ce ... (vezi toată discuția)
dosar alcoolemie dragos2292 dragos2292 Buna seara. As dori sa stiu daca am vreo sansa de a scapa mai usor ( fara dosar penal , sau macar cu suspendare)daca am avut 0.61 alcool pur in aerul expirat ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului elaorlea elaorlea Buna seara, Am si eu o intrebare....In data de 8.06.2014 am fost oprit de Politia rutiera pentru un control de rutina. Am fost depistat cu o alcoolemie de ... (vezi toată discuția)