avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare

vreau sa ma angajez dar nu doresc sa prezint cartea de munca. se poate sa prezint ca document ultima decizie de la ultimul loc de munca? angajatorul poate avea acces la vechimea mea in munca, la deciziile de incetare anterioare ultimului loc de munca de la itm?
Cel mai recent răspuns: Bora Irina , utilizator 14:58, 13 Iunie 2011
in momentul de fata , cartile de munca nu mai sunt in vigoare, deci nu sunteti obligat sa o preyentati la noul loc de munca.
Daca intr-adevar doreste sa va "cerceteze amanuntit" angajatorul poate obtine informatii despre activitatea dvs. de la ITM
Daca cumva dumneavoastra ascundeti sau omiteti sa furnizati informatii legate de trecutul dumneavoastra ca angajat, informatii pe care daca le-ar fi stiut, angajatorul nu v-ar mai fi angajat, atunci va poate anula contractul de munca.
Sa stiti ca la angajare se pot cere chiar referinte de la ultimele locuri de munca.
sa inteleg ca daca se ajunge aici-voi fi concediata? cu vreo litera anume sau pur si simplu concediata?
Angajarea unei persoane nu este conditionata de prezentarea carnetului de munca ..
Poate angajatorul are nevoie de vechimea in munca, pentru a satbili eventual numarul zilelor de concediu de odihna, sau sporul de vechime? Intrebati-l.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 carti de munca diana123456 diana123456 pe la inceputul anului trecut (februarie) m-am angajat la o firma cu sediul in miercurea ciuc, eu fiind din bucuresti..activitatea o puteam desfasura de ... (vezi toată discuția)
Concediere art. 65 din codul muncii (desfintarea postului) iulia27 iulia27 Buna ziua. Viitorul angajator poate vedea ( ex. la Itm) ca incheierea contractului meu de munca este prin concediere, art 65 litera b? Situatia este astfel : ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in carnet - concediu medical - cancer crisadi crisadi buna ziua Un angajat de-al nostru se imbolnaveste, din pacate, in ianuarie 2009 si de atunci aduce la firma pe fiecare luna concediu medical cod (14) . ... (vezi toată discuția)