avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare in carnet - Concediu medical - cancer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare in carnet - Concediu medical - cancer

buna ziua
Un angajat de-al nostru se imbolnaveste, din pacate, in ianuarie 2009 si de atunci aduce la firma pe fiecare luna concediu medical cod (14) .
Initial nu am stiut ce are si daca vine la lucru de luna urmat. , din acest motiv nu am inregistrat nimic in carnetul de munca sau la ITM.

Acum , dupa 6 luni, nu stiu cum as putea si ce ar trebui sa inregistrez in cartea de munca, fiind de fapt o suspendare de drept a CIM...
de altfel am inteles de la el ca peste cateva luni o sa incerce sa se pensioneze anticipat pe caz de boala.
Ce am eu de facut si cum il pot ajuta ????

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 14:35, 18 Iunie 2009
Nu scrieti nimic in carnetul de munca, legat de boala. Cand se va pensiona medical inregistrati incetarea CIM si atat!
Incetarea Cim cu Art 56 "d" ??
Asa este...Cu acest articol ii veti inchide contractul de munca.
Da , incetarea CIM se face cu art.56 litera (d) , dar pana la pensionare trebuie sa operati in cartea de munca suspendarea contractului de munca pentru incapacitate temporra de munca . Pentru cod 14 (cancer) medicul expert ii poate acorda pana la 1 an si jumatate concediul medical in functie de stadiul bolii .
Si operarea in cartea de munca se face in baza carui act?? a concediului medical sau fac decizie de suspendare a CIM ?
Dar nu stiu cine mi-o mai inregistreaza acum dupa 6 luni..........

Alte discuții în legătură

Inregistrari in carnetul de munca l&l l&l Este obligatorie inregistrarea concediilor medicale si a celor fara plata in carnetele de munca? Este obligatorie suspendarea contractului individual de munca ... (vezi toată discuția)
Decizie incapacitate de munca??? irinaclefter irinaclefter buna ziua. am si eu o intrebare: cum tb sa procedez eu ca angajator atunci cand o salariata vine cu decizie de pensionare pt incapacitate de munca????pt a-si ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata mam2008 mam2008 Buna ziua! Respectuos va rog sa aveti bunavointa de a va apleca cu interes asupra unor chestiuni de procedura, pe care eu nu le-am gasit nicaieri. Desi am ... (vezi toată discuția)