buna ziua
Un angajat de-al nostru se imbolnaveste, din pacate, in ianuarie 2009 si de atunci aduce la firma pe fiecare luna concediu medical cod (14) .
Initial nu am stiut ce are si daca vine la lucru de luna urmat. , din acest motiv nu am inregistrat nimic in carnetul de munca sau la ITM.
Acum , dupa 6 luni, nu stiu cum as putea si ce ar trebui sa inregistrez in cartea de munca, fiind de fapt o suspendare de drept a CIM...
de altfel am inteles de la el ca peste cateva luni o sa incerce sa se pensioneze anticipat pe caz de boala.
Ce am eu de facut si cum il pot ajuta ????
Trebuie mentionata suspendarea contractului de munca pentru faptul ca aceste perioade pot sa nu constituie vechime in specialitate (necesara promovarii in grade sau trepre profesionale ). Dupa cum s-a vorbit pe aici , ar trebui sa nu se opereze nici suspendarea in caz de sarcina si lehuzie si poate nici crestere copil , deoarece in anexele de CAS sunt prevazute aceste situatii.
Sunt de acord cu a_k , asa este , Codul muncii prevede ca este vorba despre o suspendare de drept .
Noi operam astfel de perioade la sfarsitul anului si specificam ca " in periooada x la Y a avut cim. suspendat .....zile conform art.50 litera (b) din Legea 53/2003 "