avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare in carnet - Concediu medical - cancer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare in carnet - Concediu medical - cancer

buna ziua
Un angajat de-al nostru se imbolnaveste, din pacate, in ianuarie 2009 si de atunci aduce la firma pe fiecare luna concediu medical cod (14) .
Initial nu am stiut ce are si daca vine la lucru de luna urmat. , din acest motiv nu am inregistrat nimic in carnetul de munca sau la ITM.

Acum , dupa 6 luni, nu stiu cum as putea si ce ar trebui sa inregistrez in cartea de munca, fiind de fapt o suspendare de drept a CIM...
de altfel am inteles de la el ca peste cateva luni o sa incerce sa se pensioneze anticipat pe caz de boala.
Ce am eu de facut si cum il pot ajuta ????

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 14:35, 18 Iunie 2009
Trebuie mentionata suspendarea contractului de munca pentru faptul ca aceste perioade pot sa nu constituie vechime in specialitate (necesara promovarii in grade sau trepre profesionale ). Dupa cum s-a vorbit pe aici , ar trebui sa nu se opereze nici suspendarea in caz de sarcina si lehuzie si poate nici crestere copil , deoarece in anexele de CAS sunt prevazute aceste situatii.
Sunt de acord cu a_k , asa este , Codul muncii prevede ca este vorba despre o suspendare de drept .
Noi operam astfel de perioade la sfarsitul anului si specificam ca " in periooada x la Y a avut cim. suspendat .....zile conform art.50 litera (b) din Legea 53/2003 "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari in carnetul de munca l&l l&l Este obligatorie inregistrarea concediilor medicale si a celor fara plata in carnetele de munca? Este obligatorie suspendarea contractului individual de munca ... (vezi toată discuția)
Decizie incapacitate de munca??? irinaclefter irinaclefter buna ziua. am si eu o intrebare: cum tb sa procedez eu ca angajator atunci cand o salariata vine cu decizie de pensionare pt incapacitate de munca????pt a-si ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata mam2008 mam2008 Buna ziua! Respectuos va rog sa aveti bunavointa de a va apleca cu interes asupra unor chestiuni de procedura, pe care eu nu le-am gasit nicaieri. Desi am ... (vezi toată discuția)