Că "se practică" una sau alta, nu contest. Nu e o noutate că legislaţia este interpretată prea des după ureche.
Aş vrea, însă, să atrag atenţia asupra unui text legal din chiar normele care reglementează completarea carnetului de muncă:
OMM 136/1976 pentru aprobarea metodologiei de intocmire, completare, pastrare şi evidenţa a carnetului de muncă
4. La capitolul IV:
(...)
b) In coloana 3 se inscriu: incadrarea, schimbarea functiei si a retributiei tarifare cu mentinerea functiei, schimbarea locului de munca in cadrul aceluiasi contract, cind aceasta determina si schimbarea grupei de munca, transferarea, detasarea, intreruperea si incetarea activitatii, desfacerea contractului de munca, precizindu-se, dupa caz, temeiul legal in baza caruia au avut loc acestea si situatiile prevazute de lege care confera vechimea neintrerupta in munca si vechime neintrerupta in aceeasi unitate, asa cum rezulta din actul organului competent in baza caruia s-a facut inscrierea.
(Din câte ştiu, acest ordin este încă valabil.)
Nu cumva "întreruperea activităţii" înseamnă, în terminologia Codului muncii de azi, suspendarea contractului?
Concediul medical (aşa cum deja s-a tot discutat aici) corespunde cazului de suspendare de drept pentru incapacitate temporară de muncă. Este o "întrerupere" a activităţii şi deci trebuie înscrisă în carnetul de muncă.
Vă pot înţelege nedumerirea - atât timp cât nu v-au fost cerute astfel de înscrieri până acum, poate fi deranjant să vină cineva să vă contrazică folosind exclusiv "teoria". Cu toate acestea, legislaţia nu este facultativă şi (într-o ţară normală) nu dă loc la aplicarea ei parţială, după interpretări particulare.