avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatia parintilor
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatia parintilor

In gradinita noastra s-ainfiintat asociatia parintilor. Adresa insa a acestei asociatii este cea a directorului unitatii, cea personala, nu adresa unitatii de invatamant. Cat de legal este demersul?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:16, 13 Iunie 2011
Perfect legal. Nu se putea opta pentru adresa unităţii de învăţământ deoarece este un imobil care aparţine unei instituţii publice (doar dacă n-o fi vreo grădiniţă privată), şi încheierea unui contract de comodat, de pildă, ar fi însemnat o iniţiativă moartă din faşă. Chiar dacă tov director nu este membru fondator al asociaţiei, faptul că aceasta îşi are sediul în bucătăria domniei sale nu intră în contradicţie cu nicio prevedere a a OG 26 cu privire la asociaţii şi fundaţii.

Just my 2 cents!!!:">.
cred ca toate gradinitele au luat acest"model" doar e o sursa de bani aceasta Asociatie>Referitor la legalitate depinde daca presedintele asociatiei este directorul unitatii?!Asociatia nu are nimic in comun (ca si sediu) cu gradinita in sine doar banii stransi de la parinti se presupune ca vor ajunge in folosul gradinitei.Dar sa stiti ca nu sunteti obligata sa va inscrieti daca aveti dubii!Puteti sa donati doar cei2%!Eu asa am procedat(am avut si eu unele semne de intrebare).
Doar semne? Intrebari nu? Normal ca nu e nimeni obligat sa se inscrie, de vreme ce adeziunea este, prin esenta ei, o manifestare unilaterala de vointa.
@dora_popa_71, copiii trebuie sa aiba materiale de lucru! Statul nu mai da nimic, ba sunt discutii sa se scoata si manualele din circuitul scolar si sa fie inlocuite cu mijloacele audio-vizuale! Ce-o sa va mai bucurati atunci!;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie predata verbal Ana 03 Ana 03 Buna seara, La un liceu din Iasi a fost infiintata o asociatie a parintilor prin 2019 de catre niste persoane denumite \"membri fondatori\" si care au predat ... (vezi toată discuția)
Modificare act constitutiv asociatie de parinti ionescucarmen ionescucarmen buba ziua! scoala generala la care invata fiul meu are o asociatie de parinti, ai carei membri fondatori (asociati), patru la numar(tot ei alcatuind si ... (vezi toată discuția)
Adeziune asociatia de parinti din gradinita Anemarie84 Anemarie84 Buna ziua, se da urmatoarea situatie: Asociatie de parinti ai unei gradinite,nou infiintata,unde lucrurile nu sunt inca f clare. Asadar,parintele care are mai ... (vezi toată discuția)