avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DONATIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DONATIE

El (concubinul) cumpara cu ea(concubina) un imobil in cote de 1/2 fiecare.
Banii au fost in exclusivitate ai concubinului.Plata imobilului se face prin transfer bancar din contul concubinului in contul vanzatorului. Ulterior cei doi s-au casatorit apoi au divortat. In timpul casatoriei s-a nascut un copil. Copilul i-a fost incredintat tatalui. Ea cere acum la partaj 1/2 din imobil.
Poate El sa ceara instantei sa constate ca acea suma de bani pe care el a platit-o pt.ea, ca ea sa devina coproprietar, sa se considere donatie indirecta?
Ce alte dovezi sunt necesare in afara de plata pretului pentru a se considera o donatie indirecta?
Donatia indirecta se poate revoca ppentru survenienta de copil?
Cel mai recent răspuns: alexis45 , utilizator 20:33, 13 Iunie 2011
Nici macar un drept de creanta?

Inregistrarea nu poate fi admisa de catre instanta de judecata atat timp cat aceasta a fost efectuata fara o autorizatie legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie pentru survenienta de copil? stancescua stancescua Proces civil deschis in 2011 intre 2 fosti concubini. - Actiunea era de constatare a unui drept de creanta a unei sume de 10.000 Euro, pe care concubina A, ... (vezi toată discuția)
Proprietar pe nedrept stancescua stancescua Am fost santajata sentimental (ca sa nu spun ca am fost proasta) La rugamintea concubinului meu care mi-a promis ca o sa fim impreuna, ca o sa ne casatorim ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa pentru mama smith123 smith123 Vreau sa-i cumpar un imobil mamei mele, iar acesta va fi pe numele dansei, banii vor fi virati prin banca (fiind o suma mare), banii ii am deja intr-un cont ... (vezi toată discuția)