avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare 1/4 mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare 1/4 mostenire

Buna seara, am devenit mostenitoare a unei cote de 1/4 prin Sentinta Judecatoreasca . Vreau sa o cedez unui frate si sa-mi trec pe nume doar o parcela de pamant. Este posibil? Imobilul si terenurile nu sunt intabulate pe parinti sunt trecute doar pe Titlu de Proprietate.Va rog sa-mi spuneti care este modalitatea cea mai corecta si daca implica costuri. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:38, 13 Iunie 2011
trebuie mai intai facut cadastrul apoi intabulate imobilul si terenul. din cota ce va revine deduc ca mai sunt si alti mostenitori in afara de dvs si fratele dvs. trebuie facuta iesirea din indiviziune. si in final puteti dona sau vinde partea fratelui dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare,iesire din indiviziune si vinzare iuliana lucia iuliana lucia buna ziua. sintem 3 familii in curte ,am cumparat imobilul cu legea 112 pe 95 si momentan sintem in proces ptr. iesirea din indiviziune si intabularea ... (vezi toată discuția)
Pot vinde partea mea de mostenire?? julius.jr julius.jr Sintem 4 frati ce au acceptat mostenirea. Am gasit cumparator pt partea mea dar notar a zis sa vina si cei 3 sa dea o semnatura ca sint de acord cu acest ... (vezi toată discuția)
Vanzare sau schimb cote indivize? Stef0n Stef0n Exista schimb de cote indivize sau doar vanzare cumparare. La vanzarea de cota indiviza trebuie facut cadastru in prealabil? Suntem mai multi mostenitori si ... (vezi toată discuția)