avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate

Am cumparat in anul 2002 casa si teren aferent 482m2 conform cf.. ,cu contract de vanzare cumparare cu ipoteca(prin imprumut bancar),dar gradina,480m2,cu care figurez in registrul agricol si pentru care am platit impozit ,nu a fost mentionata in contractul de vanzare- cumparare,incheiat la notar,ci doar intr-un precontract "de mana",cu semnaturile vanzatorului ,cumparatorului, si 2martori[vecini}. La momentul tranzactionarii am crezut ca gradina reprezinta terenul aferent 482 =aprox.480. Care sunt drepturile mele legale in aceasta situatie, asupra casa si teren aferent 482m2+teren arabil 480m2. Dupa radierea ipotecii figure z in cf ca proprietar a482m2,dar asupra celorlalti 480ce drepturi am?Calea spre legalitate deplina... ?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:39, 14 Iunie 2011
Ciudat....figurati in registru agricol cu 480 teren arabil, fara act notarial...Din punct de vedere legal, obice bun imobil trebuie sa indeplineasca forma "ad validitatem", act notarial, hotarare judecatoreasca, adjudecare, e.t.c nu intru in detalii. Antecontractul, nu are valoare juridica sub forma titlului de proprietate.
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2011
xadrianx, utilizator
Calea spre legalitate deplina este sa incheiati contract de vanzare cumparare autentificat de notarul public si pentru cei 480 mp., urmand sa va intabulati dreptul de proprietate si asupra acestui teren in cartea funciara.
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2011
narcisa_salbatica, utilizator
Mergeti, impreuna cu vanzatorul, la notarul care a intocmit actul de v-c si solicitati rectificarea acestuia, conform realitatii.
Kyandra a scris:

Mergeti, impreuna cu vanzatorul, la notarul care a intocmit actul de v-c si solicitati rectificarea acestuia, conform realitatii.

Cu tot respectul, nu cred ca se poate face doar o rectificare, persoana doreste sa intre in proprietatea altor 480 mp. (in plus si diferiti fata de cei 482 mp. cumparati prin act notarial), pentru care sustine ca a incheiat antecontract, deci trebuie sa finalizeze tranzactia si pentru acest teren.
La notariat , pentru a se face un nou contract de vanzare cumparare pentru suprafata de gradina.Acest lucru nu este o rectificare , modificare de eroare materiala a unui act notarial pt. care si acolo ar trebui ,obligatoriu chemate toate partile care au fost initial, altfel modificarea ar fi nula.
Inca o data-opinia mea este ca trebuie intocmit un nou contract de vanzare cump.pt.suprafata de gradina.
Dar, este o pura coincidenta -aceeasi suprafata ?
Ceeace scrie in reg.agricol-acesta este un registru administrativ, care arata ca v-ati platit sau nu datoriile , nu este un registru constitutiv de drepturi.Pe ce baza s-a facut inscrierea in reg.agricol-?Aceasta se face pe baza actelor de proprietate si daca ai cunostinte, poti sa faci si fara(din pacate, se poate).Deci baza dreptului d-voastra de proprietate este contractul de vanzare cumparare unde scrie clar ce ati cumparat.-casa +teren aferent 482 mp., nimic mai mult sau mai putin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare cumparare teren Vio_M Vio_M As dori achizitionarea pe societatea unei parcele de teren, aproximativ 5000 mp, de la o persoana fizica. Terenul face parte dintr-un corp de avere mult mai ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune fortata - contract autentic de vanzare cumparare lovit de nulitate relativa ? kamir kamir am un contract de vanzare cumparare in forma autentica din 2004 asupra unui teren aflat in indiviziune; la baza acestui contract a stat un ante-contract de ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)