avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura

Am o prietena care are 2 baietei (de 6 si respectiv 4 ani). Au plecat de la tatal lor (impreuna cu mama) din cauza tratamentelor violente si locuiesc la bunici. Prietena mea nu are adresa actuala pe buletin si doreste sa plece in strainatate sa munceasca ,iar copiii doreste sa-i lase la o sora. Cei de la primarie si de la politia din comuna spun ca nu este nevoie de adresa noua pe buletin, dar prietena mea doreste sa lase copiii la sora sa prin procura facuta la un birou notarial, prin care ar putea sa apere copiii de presupusul tata. El nu a divortat de prietena mea ,deci legal sunt casatoriti. Ar avea sora posibilitatea apararii copiilor prin procura? Am uitat sa specific ,ea este plecata de la sot de ~2 ani si de atunci el ridica alocatia ambilor copii si nu vine nici cu o bomboana la ei. Poate sa sisteze trimiterea alocatie daca prietena mea intimpina o cerere catre Min.mn. si solidaritatii sociale?:((:((:((:((:((
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:17, 13 Iunie 2011
Sa dea divort.
Pana atunci, procura sau adresa catre Casa de pensii sunt degeaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copii (sotul nu doreste semnarea actelor) Anddar Anddar Buna ziua! As dori si eu un sfat in legatura cu cele descrise mai jos: Sora mea e in proces de divort (din aprilie 2013) cu sotul ei care nu a dorit sub nici ... (vezi toată discuția)
Mama româncă a doi copii minori are mari probleme cu tatăl lor italian. unde se poate adresa pentru rezolvarea lor? Oachi2 Oachi2 Bună ziua. Sora mea-cetățean roman- are 2 copii cu un cetățean italian.cel mare,14 ani,născut în România cu nașterea transcrisa la consulatul ... (vezi toată discuția)
Bună seara sunt despărțit de fosta soție de 5 luni când ... Silviusilviu91 Silviusilviu91 Bună seara sunt despărțit de fosta soție dede 5 luni când a plecat de la mine luase cardul de alocații la copii . Copii sunt cu mine în Germania cum ... (vezi toată discuția)