avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu nastere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu nastere copil

Buna seara lucrez la un SC de 3 luni si 1 saptamana si peste putin timp sotia mea va da nastere unui baietel.Problema pe care o intampin este accea ca sefa unde lucrez intreband-o despre concediu (stiu ce este prevazut in CIM ca la nasterea unui copil se da 5 zile lucratoare libere)mi-a raspuns ca nu o sa poata sa-mi dea acel concediu pentru motivul ca pe postul meu nu mai este nimeni,eu fiind singur si ne avand cine sa ma inlocuiasca nu imi aproba.Ce trebuie sa fac in acest caz?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 14 Iunie 2011
Faceti o cerere scrisa pentru acordarea acelor zile libere platite in cazul nasterii unui copil. Aveti grija ca acestea se acorda numai daca sunt prevazute in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in R.I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere tatici in urma cursului de puericultura veveritzab veveritzab Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele situatii: 1. Care este numarul de zile libere care i se cuvin tatalui pentru un copil nascut, sub ce forma ... (vezi toată discuția)
Zile libere pentru nastere copil ! alinflorindumitru alinflorindumitru am inteles treaba cu cele 3 zile date de angajator + 10 zile pt cursul de puericultura insa ce nu inteleg eu daca este legal si corect faptul ca angajatorul ... (vezi toată discuția)
prima de nastere acordata de angajator mihaelanagy mihaelanagy Lucrez la o firma de securitate de 2 ani,am nascut in urma cu 2 saptamani,intrebarea mea este daca am dreptul la prima de nastere acordata de catre angajator. (vezi toată discuția)