avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

In ce situatii se poate pierde dreptul de proprietate asupra unui teren pt care se detine un certificat corespunzator ?
- Neplata impozitului pe teren poate duce la pierderea dreptului de proprietate?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:09, 14 Iunie 2011
Neplata impozitului pe teren poate duce la pierderea dreptului de proprietate doar daca, in cadrul procedurii de executare silita, acel teren se vinde la licitatie, pentru acoperirea debitului. De asemenea, dreptul de proprietate se poate pierde prin neuz, ca urmare a uzucapiunii de 30 de ani in favoarea unui posesor neproprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan ocupat abuziv krisss krisss Mama mea are un teren intravilan ocupat abuziv de un vecin de peste 20 de ani si nu a putut sa intervina in recuperarea lui pt k a fost amenintata de ... (vezi toată discuția)
Info executare silita scarlatvera7 scarlatvera7 Am facut un credit cu garantie ipotecara rang I asupra unui teren. In acest moment executarea silita s-a infiintat; deocamadata cu poprire asupra conturilor ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului pentru teren detinut fara acte de proprietate obrijanu obrijanu Buna seara! Detin din 1970 suprafata de teren de 1200 mp., act de proprietate am doar pentru 1000 mp, pentru care am platit mpozit, Pentru diferenta de 200 mp ... (vezi toată discuția)