avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dilema....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dilema....

Sunt divortat si acum 7 ani am cerut si obtinut copilul sa il cresc eu iar fosta sotie plateste pensie alimentara...mai greu dar plateste. Anul acesta copilul inplineste 18 ani, a terminat liceul si va pleca in Anglia la studii pentru ca a fost acceptata acolo. Va studia la universtate dar va si lucra part-time ca sa se intretina , plus cat voi putea sa o mai ajut eu din tara. Stiu ca daca ar fi continuat studiile in tara , fosta sotie ar fi fost obligata sa ii plateasca pensie alimentara pana termina facultatea dar in cazul in care studiaza in alta tara ramane in vigoare legea ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: razvan38 , utilizator 14:34, 16 Iunie 2011
Da, va putem ajuta, insa atunci cand se va clarifica situatia, asa pe viitor neclar nu putem da sfaturi.
Daca fata obtine venituri, mama nu mai e obligata sa ajute la intretinerea ei. Asta e insa ca principiu, daca fata nu obtine drept de munca sau are un program astfel incat nu poate munci cat sa se intretina... atunci se modifica situatia.
Dar asa, fara detalii concrete... nu prea avem ce va spune.
Multumesc , am sa revin cand voi stii ceva clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gicuta 68 gicuta 68 un copil dupa ce inplineste 18 ani daca se angajeaza si face si facultate mai are dreptul la pensie alimentara? (vezi toată discuția)
Plata pensiei alimentare daca copilul care a impiinit 18 ani pleaca sa studieze in strainatate jtp jtp Salve Intrebarea mea este : se mai plateste pensie alimentare daca copilul a impinit 18 ani si a hotarat sa plece in strainatate si sa studieze ????? ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)