avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare in Jurnal Vanzari a unei facturi ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare in Jurnal Vanzari a unei facturi intracomunitare

Buna ziua

As dori sa stiu cum se inregistreaza corect o factura de prestari servicii (web develop) intracomunitara in Jurnalul de Vanzari.
Vanzatorul (eu) este PFA norma venit inregistrat TVA conform 153^1, lucreaza din Romania.
Cumparatorul este o firma din UE, platitoare de TVA, lucreaza din UE, nu are sediu in Romania.
Factura este fara TVA, dar nu stiu exact care este motivul.

1).Care este motivul pentru care TVA este 0? Imi trebuie ca sa justific pe factura.
2).In ce coloana se inregsitreaza aceasta factura?.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:18, 14 Iunie 2011
motiv: neimpozabil in romania, cf art. 133, alin 2 codul fiscal

puteti inregistra in coloana 18 - operatiuni neimpozabile, avand in vedere ca sunteti neplatitor de tva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pozitia corecta in jurnal vanzari sacko sacko Rog sa-mi confirmati printr-un raspuns corect in care coloana a jurnalului pt. vanzari pot sa incadrez o factura emisa in UE, fara TVA, pt. prestari servicii ... (vezi toată discuția)
Factura prestari servicii intracomunitare in jurnal vanzari marius1975_2 marius1975_2 O scurta intrebare legata de inregistrare factura servicii software in jurnal vanzari. Locul prestarilor de servicii e alta tara UE. Beneficiarul e platitor de ... (vezi toată discuția)
Jurnal de vanzari pentru pfa la norma alexmac alexmac Buna ziua, In cazul unui PFA la norma, neplatitor de TVA, care presteaza servicii informatice catre o firma din UE si care nu emite facturi (firma nu are ... (vezi toată discuția)