avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu dupa 3 luni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu dupa 3 luni

Sunt angajat la o firma, perioada determinata de 3 luni de zile. Intrebarea este daca si cate zile am dreptul la concediu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 15 Iunie 2011
Cate zile de CO sunt prevazute in c.i.m. incheiat? ... beneficiati de CO proportional cu perioada lucrata.
durata concediului anual de odihna este de 21 zile lucratoare, in raport cu durata muncii si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic. norma de lucru este de 8 ore/zi. Pana acum nu am avut nici o zi de concediu. am anuntat ca nu voi mai continua colaborarea dupa sfarsitul acestor 3 luni. Vreau sa fiu in cunostiinta de cauza in momentul in care plec sa fiu sigur ca nu ma vor trage pe sfoara
Pentru 3 luni de zile lucrate , aveti dreptul la 5 zile lucratoare de CO.
Multumesc tare mult! As vrea sa stiu daca exista posibilitatea ca in momentul in care plec si imi cer drepturile salariale(in acest caz ori sa imi dea 5 zile libere ori sa imi plateasca 5 zile) sa invoce un motiv(de ex daca am target lunar si nu il ating) si sa nu imi acorde aceste zile. Mentionez ca pana acum activitatea desfasurata a decurs normal.
Daca in timpul activitati nu reusiti sa va luati CO, atunci CO neefectuat se va compensa in bani la incetarea c.i.m.
In cazul refuzului angajatorului de a va plati CO neefectuat la incetarea raportului de munca , puteti sesiza ITM-ul si/sau instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la salar, bani de concediu si bonus, dupa demisie? honeybunny21 honeybunny21 In octombrie anul trecut am inceput munca la o firma la care pe langa salarul fix puteam primi si bonusuri la atingerea unor target-uri.In luna lui martie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de odihna coraline coraline sunt incadrata in munca cu contract pe perioada determinata de la 1.09.2010 pana la 31.08.2011.sunt insarcinata in 5 luni jumatate si de la 9.05.2011 intru in ... (vezi toată discuția)
Concedii odihna creatza_70 creatza_70 Buna seara! Cum trebuie procedat in legatira cu obligativitatea acordarii concediilor de odihna in cazul salariatilor angajati pe o perioada determinata de ... (vezi toată discuția)