avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces partaj

Buna ziua.
Am primul termen in procesul de partaj pe data de 16.06.2011, proces deschis de fosta sotie (divortul a fost pronuntat in acelasi an in februarie).
Am convenit amandoi atat eu cat si ea sa vindem apartamentul (doar acesta face obiectul partajului) iar suma rezultata sa o impartim in mod echitabil. Precizez faptul ca nici unul din noi nu avem aparator ales si as dori sa-mi fie clarificate urmatoarele probleme; odata ajunsi in fata instantei vom spune ca suntem de acord sa vindem apartamentul iar suma sa o impartim.
-ni se va fixa de catre instanta un nou termen pentru rezultat si daca da, ce durata va avea acesta de regula?
-ce se va intimpla daca in aceasta perioada noi nu am reusit sa-l vindem? ni se va acorda un nou termen?
-am convenit impreuna asupra unei sume de vanzare; ce se intimpla daca unul din noi se razgandeste in acest timp? in sensul ca poate va dori o suma mai mica doar pentru a-l vinde, iar cealalta parte nu e de acord? ce se va intimpla avand in vedere faptul ca am fost de acord cu vanzarea?
-se poate preciza in fata instantei suma de vanzare la care am convenit pentru a nu avea neintelegeri?
Vreau sa mai precizeze ca nu dorim evaluarea apartamentului de catre un expert.
Multumesc
incercati sa rezolvati aceasta problema la un birou de mediator, este mai simplu si mai putin costisitor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubirea sotului cozmapaunita cozmapaunita parintii mei au divortat urmand ca impartirea apartamentului sa cada de comun acord, tata cerand 600 milioane pt jumatatea lui.in cazul in care se cheama un ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, sunt divortat de sotie din anul 2011, iar aceasta acum doreste si procesul de partaj astfel ca; detinem impreuna un apartament achizitionat in anul ... (vezi toată discuția)
Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)