Tatal meu are ca si act de proprietate pentru casa si gradina un certificat de mostenitor prin care ,,accepta succesiunea cu o cota de 1/1 ''si prin care ,,sunt straini de succesiune prin neacceptare conform art.700 c.civ.'' sotia si inca 5fiice(mama si surorile tatalui meu).pentru care au semnat cate o declaratie la momentul cand sa facut certificatul de mostenitor.
Intrebarea mea este daca acest act mai poate fi atacat in instanta de catre surori?
Si daca acest act este echivalent cu orice act de proprietate si tatal meu are dreptul sa vanda?
Certificatul de mostenitor nu este act de proprietate. Este doar un act notarial prin care se stabilesc mostenitorii unei anumite persoane decedate si bunurile care compun masa succesorala. Doar in baza acelui CM nu veti putea efectua intabularea, nici vinde. Verificati daca in cuprinsul actului, unde se vorbeste de imobil, este specificat modul de dobandire ori daca exista vreo mentiune la un act de proprietate (autorizatie de construire pentru casa, titlu de proprietate/act vanzare-cumparare pentru teren etc.)
Multumesc de raspuns!Inseamna ca trebuie sa vad ce acte mai are in afara de CM .Ce mai stiu eu este ca si acest CM a fost facut pentru ca la un moment dat a construit un grajd si nu putea obtine autorizatie de constructie neavand acte de proprietate,si atunci a avut nevoie sa semneze mama si surorile lui.
Mostenire
tatui
Buna seara
Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema. Suntem trei frati. Am mostenit o casa cu teren intravilan intr-un sat. Aceasta casa a fost cumparata ... (vezi toată discuția)