buna ziua,
m-am trezit intr-o dim. ca imi zice sefu ca ma da afara (ca imi da 20 de zile preaviz dar sa stau aks ca plateste etc) pe motiv de restructurare.....a mai practicat acest lucru si acum 2-3 luni cu un alt coleg....eu i=am zis ca nu accept si ca sa-mi dea alternative de posturi de munca in firma....am acceptat un alt post (cu schimbarea incadrarii in cartea de munca) din designer in lucrator comercial...acum vrea sa ma dea afara si din acest post pe acelasi motiv (restructurare etc)-numai ca el deja a dat anunt pentru designer pe bestjob (postul meu initial)....problema este urmatoarea:
1- modificarea de functie nu trebuie motivata? - poate viitorul angajator considera ca poate a fost o penalizare sau ceva de genul
2- in ce masura pot reclama la itm sau oriunde in alta parte acest abuz (faptul ca sunt inlaturat pe motiv de restructurare dar se angajeaza in draci in urma mea)-trebuie cumva sa astept decizia finala?
3- CE POT SA FAC?
O solutie ar fi ca in momentul in care primiti decizia de concediere s-o contestati in instanta. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare. Actiunea se depune in termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei.
Concediere
simona.elisa
BUNA ZIUA,
daca o salariata a fost concediata prin restructurarea postului , fiind vorda de post de sef de sectie , si i sau acordat toate drepturile , dar ... (vezi toată discuția)