avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PROBLEME MARI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PROBLEME MARI

buna ziua,
m-am trezit intr-o dim. ca imi zice sefu ca ma da afara (ca imi da 20 de zile preaviz dar sa stau aks ca plateste etc) pe motiv de restructurare.....a mai practicat acest lucru si acum 2-3 luni cu un alt coleg....eu i=am zis ca nu accept si ca sa-mi dea alternative de posturi de munca in firma....am acceptat un alt post (cu schimbarea incadrarii in cartea de munca) din designer in lucrator comercial...acum vrea sa ma dea afara si din acest post pe acelasi motiv (restructurare etc)-numai ca el deja a dat anunt pentru designer pe bestjob (postul meu initial)....problema este urmatoarea:
1- modificarea de functie nu trebuie motivata? - poate viitorul angajator considera ca poate a fost o penalizare sau ceva de genul
2- in ce masura pot reclama la itm sau oriunde in alta parte acest abuz (faptul ca sunt inlaturat pe motiv de restructurare dar se angajeaza in draci in urma mea)-trebuie cumva sa astept decizia finala?
3- CE POT SA FAC?

MULTUMESC MULT ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 15 Iunie 2011
O solutie ar fi ca in momentul in care primiti decizia de concediere s-o contestati in instanta. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare. Actiunea se depune in termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere simona.elisa simona.elisa BUNA ZIUA, daca o salariata a fost concediata prin restructurarea postului , fiind vorda de post de sef de sectie , si i sau acordat toate drepturile , dar ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva in baza art 65 cruela_m cruela_m Buna Ziua, Am o functie de conducere in cadrul unei firme olandeze, unde lucrez de 2 ani. In 21.11 superiorul meu imi transmite ca imi restructureaza postul ... (vezi toată discuția)
Pot combate restructurarea intr-un proces? ronin76 ronin76 Buna ziua. Lucrez la o multinationala intr-o pozitie de top management. Conduc un departament care sustine compania cu 70% din cifra de afaceri. Compania e pe ... (vezi toată discuția)